Karu näky odotti hautausmaalla: Lähes 400 hautakiveä kaadettu

Kotkassa sijaitsevan Helilän hautausmaan työntekijät huomasivat teon tultuaan töihin tiistaiaamuna. Ilkivallan tekijöistä ei ole toistaiseksi tietoa.

Kotimaa
Kaatuneita hautakiviä Helilän hautausmaalla Kotkassa
Kirsi Partanen / Yle

Helilän hautausmaa Kotkassa joutui poikkeuksellisen ilkivallanteon kohteeksi tiistain vastaisena yönä. Yön pimeinä tunteina hautausmaalta kaadettiin lähes 400 muistokiveä.

– Tuntuu siltä, että tästä on kuljettu läpi ja kulkuväylän varrelta on kaadettu muistokiviä, kertoo Kotka-Kymin seurakuntayhtymän hautaustoimen työnjohtaja Hannamari Kovakoski.

Kaatuneet muistokivet ruhjoivat niiden alle jääneitä lyhtyjä. Lisäksi osa muistokivistä on kärsinyt vahinkoja. Kaikkiaan jälki- ja korjaustyöt vievät hautausmaan työntekijöiltä noin kaksi päivää.

– On kaadettu myös vanhojen sukuhautojen suuria muistokiviä, joita ei enää käsin nosteta, vaan se joudutaan hoitamaan koneella, toteaa Kovakoski.

Muistokivet kuuluvat vainajien omaisille. Omaisten vastuulla on myös ilkivallasta johtuvan rikosilmoituksen tekeminen. Tiistaina poliisi suoritti Helilän hautausmaalla alustavia tutkimuksia.

Poliisi pyytää mahdollisia yleisövihjeitä sähköpostilla vihjeet.kaakkois-suomi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai puhelimitse numeroon 050 4479574.

Kaikki kaadetut muistokivet sijaitsevat Helilän hautausmaalla Kymin kirkon vieressä. Sen sijaan Kymin vanha hautausmaa ja uurnalehto säästyivät ilkivallalta.

Ensimmäisenä aiheestakertoi (siirryt toiseen palveluun)Kymen Sanomat.

* Oikaisu klo 17:18 Hannamari Kovakoski on hautaustoimen työnjohtaja, ei hautaustoimen johtaja. Korjattu Kymin hautausmaa Helilän hautausmaaksi.