Eroakirkosta-palvelu tyrmistyi nimensä väärinkäytöstä: "Rikollista"

Eroakirkosta.fi-palvelun banneri oli liitetty maahanmuuttoa ja pakolaisia vastustavalle, suositulle ja kyseenalaista mainetta saaneelle nettisivustolle. Bannerissa kehotetaan eroamaan kirkosta, koska kirkko "tukee islamisaatiota".

Kuva: www.eroakirkosta.fi

Eroakirkosta.fi-palvelun ylläpitäjät ovat tyrmistyneitä palvelun nimen ja tunnuksen väärinkäytöstä maahanmuuttoa vastustavalla kyseenalaisella nettisivustolla.

Maahanmuuttovastaisia artikkeleita levittävällä MV-lehden nettisivulla oli tiistaina banneri, jossa mainostettiin eroakirkosta.fi-palvelua. Linkki näyttää makseltulta mainokselta ja se johtaa suoraan eroakirkosta.fi-sivustolle. Linkissä lukee: "Kirkko tukee islamisaatiota, Sinun rahoillasi!"

Palvelu sanoutuu jyrkästi irti

Eroakirkosta.fi-sivuston tiedottaja Petri Karisma sanoo, että palvelu ei halua olla missään tekemisissä MV-lehden kanssa.

– Sivusto pilaa kaikkien maineen, jotka yrittävät keskustella järkevästi asiasta. He käyttävät kuvamateriaaliamme, johon meillä on tekijänoikeus! Tuo on rikollista toimintaa, Karisma sanoo.

He käyttävät kuvamateriaaliamme, johon meillä on tekijänoikeus!

Tiedottaja Petri Karisma

Karisman mukaan eroakirkosta-palvelu selvittää nyt, mitä se voi tehdä tapauksen osalta.

– MV-lehden palvelin ei ilmeisesti sijaitse Suomessa. Tiedotamme varmasti asiasta laajasti, jotta koko mediakenttä ja some saavat tietää, että emme ole missään tekemisissä tämän lehden kanssa, Karisma sanoo.

"Kirkko tekee oikein"

Tiedottaja Petri Karisma korostaa, että kirkko tekee oikein auttaessaan turvapaikanhakijoita. Monet suomalaiset ovat hänen mukaansa kuitenkin eronneet kirkosta seurakuntien toiminnan takia.

– Vastustamme kirkon ja valtion liittoa, emme kirkon toimintaa pakolaisten hyväksi, Karima sanoo.

Lisätty 17:22 MV-lehti kommentoi uutista myöhemmin tiistaina. Nettisivujen banneri on nyt vaihdettu toiseen.