1. yle.fi
  2. Uutiset

Aarnion rikoskumppaniksi epäilty oikeudessa: Krp lahjoi ja riisutti pienen poikani putkassa

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin rajuja väitteitä keskusrikospoliisin tutkijoista, kun Aarnion huumerikoskumppaniksi epäilty nainen saapui kuultavaksi oikeuteen. Nainen kiisti huumesyytteet.

Kotimaan uutiset
Keskusrikospoliisi.
Yle

Aarnion huumeoikeudenkäynnissä on kuultu tiistaina naista, joka syyttäjän mukaan on toiminut Aarnion rikoskumppanina huumerikoksissa.

Kuten Aarnio aiemmin, myös huumerikoksista epäilty nainen arvosteli rajusti keskusrikospoliisia tiistaina oikeudessa.

Nainen kertoi oikeudessa laajasti kokemuksiaan useiden vuosien takaisesta huumetutkinnasta, jossa hänet tuomittiin. Tuota tutkintaa oli naisen mukaan tehnyt keskusrikospoliisi Mikkelissä.

– Minut vietiin kolme kertaa putkaan 9-vuotiaan poikani kanssa. Poikanikin joutui yöpymään putkassa ja meidät molemmat riisutettiin siellä. Normaalisti tällaisissa tapauksissa pitäisi olla sosiaaliviranomaiset paikalla, nainen totesi oikeudessa.

”Tutkijat halusivat vain yhden nimen”

Aarnion huumeoikeudenkäynnissä naiselle vaaditaan kahdeksan vuoden pituista vankeusrangaistusta viidestä törkeästä huumerikoksesta.

Esitutkinnassa nainen oli kertonut poliisille tehneensä huumekauppaa Aarnion kanssa.

Oikeudessa nainen kiisti Aarnioon liittyviä kertomuksiaan. Naisen mukaan hän satuili kuulusteluissa, ja syy satuiluun oli keskusrikospoliisin toiminta.

– Tutkijat halusivat vain yhden nimen ja se oli Aarnio. Annoin sen nimen siinä kohtaa, kun omat keinoni loppuivat siihen, että voisin lopettaa keskusrikospoliisin minua kohtaan kohdistuvan ahdistelun.

Nainen ihmetteli tiistaina oikeudessa itsekin esitutkinnassa kertomiaan puheitaan. Hän ihmetteli sitäkin, että poliisin lisäksi syyttäjät ovat uskoneet hänen satuiluaan.

– Eihän tässä ole mitään järjen häivää, koska liitän itsenikin tähän tarinaan. Ymmärtäisin, että yksi syyttäjä uskoisi tarinan. Mutta täällä on monta syyttäjää, ja he kaikki ovat sen uskoneet, nainen päivitteli oikeudessa.

Neljä syyttäjää kuunteli naisen puheita ja yksi heistä pyöritteli päätään.

”Rahaa tipahteli postiluukusta ja pihalle ilmestyi skootteri”

Huumerikoksista syytteessä oleva nainen sanoi oikeudelle, että keskusrikospoliisin tutkijoilla oli hurja tarve saada häneltä jotain tietoa Jari Aarniosta.

Nainen kertoi yllättäen, että keskusrikospoliisin tutkijat antoivat hänelle ”etuisuuksia”, jotta hän kertoisi jotain Aarniosta.

– Sitä voisi jo lahjonnaksi sanoa. Postilaatikosta alkoi yllättäen tippua rahaa. Myös minun vuokrani maksettiin ja minulle hankittiin puhelimia. Pihalle ilmestyi myös skootteri, nainen väitti oikeudessa.

Syyttäjä alkoi kysellä tarkemmin skootterista. Nainen kertoi myyneensä skootterin, eikä tiennyt sen olinpaikasta tällä hetkellä.

”Ei me istuskella nuotiolla grillaamassa"

Oikeudessa naiselta tivattiin syitä siihen, miksi hän oli tavannut Aarniota. Nainen kertoi, että hän on tuntenut Aarnion useita vuosia ja lainanneen tältä joskus rahaa esimerkiksi vuokraan.

Syyttäjä kysyi naiselta, millaiset välit hänellä oli Aarnion kanssa.

– Hyvin viralliset. Lyhyet ja ytimekkäät. Ei me istuskella nuotiolla grillaamassa, nainen vastasi lyhyesti.

Viimeisin tapaaminen oli ollut naisen syntymäpäivän aikoihin – vain muutama päivä ennen kuin Aarnio otettiin kiinni - syksyllä 2013. Syyttäjä kysyi naiselta, liittyikö hänen ja Aarnion tapaaminen huumekauppaan.

– Tuo on asiaton kysymys. En ole koskaan nähnyt Aarniolla huumeita. Mutta ei siinä tapaamisessa synttäreistä kuitenkaan puhuttu. Ei se Aarnio koskaan minun synttäreitäni muistanut, nainen naurahti oikeudessa.

Naisen mukaan tapaamisissa puhuttiin aina säästä tai muista tavanomaisista asioista.

”Keskusrikospoliisin tutkija soitti edellisenä iltana”

Nainen kertoi tiistaina oikeudessa, että edellisenä iltana hänelle soitti keskusrikospoliisin tutkija.

– Hän halusi varmistaa, että en puhu täällä hänestä mitään huonossa valossa. Se tuntui oudolta, koska muutenkin tämä kuulustelu on minulle raskasta, nainen sanoi ääni väristen oikeudessa.

Keskusrikospoliisia ei kuultu oikeudessa

Viidestä huumerikoksesta syytteessä oleva nainen kertoi tiistaina oikeudessa tässä jutussa mainittuja väitteitä keskusrikospoliisista.

Oikeudessa syyttäjät yrittivät kysellä naiselta lisää hänen esittämistään väitteistä. Niihin ei kuitenkaan saatu naisen puheiden lisäksi muuta näyttöä.

Keskusrikospoliisin edustajia ei kuultu tänään oikeudessa, joten kukaan keskusrikospoliisin edustaja ei ole ottanut kantaa naisen esittämiin väitteisiin.

Lue seuraavaksi