1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

MV-lehti pahoittelee sivuillaan julkaistua kuvamuokkausta

Eroakirkosta.fi-palvelun ylläpitäjät ovat tyrmistyneitä palvelun nimen ja tunnuksen väärinkäytöstä maahanmuuttoa vastustavalla kyseenalaisella nettisivustolla. MV-lehden nettisivuston Ilja Janitskin sanoo käsittäneensä, että eroakirkosta-palvelun bannereita saa levittää vapaasti.

Eroakirkosta.fi -sivut Kuva: Yle Grafiikka

Maahanmuuttoa vastustava MV-lehti kommentoi eroakirkosta-palvelun syytöstä palvelun nimen ja tunnuksen väärinkäytöstä.

Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma kertoi tiistaina olevansa tyrmistynyt palvelun nimen ja tunnuksen väärinkäytöstä maahanmuuttoa vastustavalla kyseenalaisella nettisivustolla.

Maahanmuuttovastaisia artikkeleita levittävällä MV-lehden nettisivulla oli tiistaina banneri, jossa mainostettiin eroakirkosta.fi-palvelua. Linkki näytti makseltulta mainokselta ja johti suoraan eroakirkosta.fi-sivustolle. Linkissä luki: "Kirkko tukee islamisaatiota, Sinun rahoillasi!"

Banneri vaihdettu

MV-lehden ylläpitäjä Ilja Janitskin sanoo ymmärtäneensä, että eroakirkosta-palvelu tarjoaa bannereitaan vapaasti käytettäväksi.

– He sanovat: Ole mukana, levitä tietoa. He kritisoivat maahanmuuton tukemista kirkollisverolla, joten kuinkas tämä herra nyt takin käänsi näin yhtäkkiä? Janitskin sanoo.

Janistkin kertoo Ylelle olevansa pahoillaan bannerin muokkauksesta.

MV-lehden etusivulle on nyt vaihdettu muokkaamaton eroakirkosta-palvelun banneri, joita eroakirkosta.fi-palvelu tarjoaa sivuillaan. Bannerissa ei enää ole islamisaatiota koskevaa tekstiä.

Eroakirkosta.fi-palvelun tiedottaja Petri Karisma totesi aiemmin tiistaina, että palvelu ei halua olla missään tekemisissä MV-lehden kanssa.