1. yle.fi
  2. Uutiset

Volkswagen: Muissakin dieselmoottoreissa sama tietokoneohjelma

Volkswagen on julkaissut illalla lyhyen tiedotteen, josta käy ilmi, että autojätin valmistamissa muissakin dieselmoottoreissa on tietokoneohjelma, joka on aiheuttanut päästökohun.

talous
Volkswagen-merkkisen auton pakoputki.
Karl-Josef Hildenbrand / EPA

Yhtiö vakuuttaa, että se tekee kaikkensa selvittääkseen kaikki dieselautojen tietokoneohjelmissa mahdollisesti havaittavat epäselvyydet. Tiedotteen mukaan (siirryt toiseen palveluun) kaikki uudet EU 6 -moottorilla varustetut Euroopan Unionin alueella myytävät autot täyttävät kuitenkin lain asettamat vaatimukset myös ympäristöominaisuuksien osalta.

Volkswagen toivoo tämän tuovan selvyyttä sekä asiakkaille että autojen jälleenmyyjille.

Samassa tiedotteessa kuitenkin sanotaan, että tietokoneohjelma löytyy muistakin Volkswagen Groupin autoista. Yhtiö ei sen tarkemmin kerro, mistä dieselmoottoreista on kyse, mutta vakuuttaa että suurimmassa osassa kyseisiä moottoreita ohjelma ei vaikuta millään tavalla.

Suomen Volkswagenin maahantuojan viestintäpäällikkö Riitta Karjalainen kertoi Yle Uutisille illalla, ettei heillä ole mitään lisättävää tiedotteeseen tai sen tarkempaa tietoa asiasta.

Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että yksittäinen autonomistaja ei pysty mitenkään päättelemään, ajaako hän dieselillä, jonka pakokaasupäästöt ovat kaunisteltuja.

Kyseenalainen ohjelma on asennettu ainakin moottorin tyyppimerkinnällä EA 189 varustettuihin autoihin. Tämän hetken tiedon mukaan kaiken kaikkiaan vääristelevä ohjelma on asennettu 11 miljoonaan dieselmoottoriin.

Lue seuraavaksi