1. yle.fi
  2. Uutiset

Latinalaistanssien MM-kultamitalistit: "Tämä on kokonaisvaltainen elämäntapa"

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori voittivat lauantaina latinalaistanssien maailmanmestaruuden ammattilaisluokassa Luxemburgissa.

urheilu
Adrienn Fitori ja Mikko Kaasalainen
Suomalais-unkarilainen pari Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori voitti viikonloppuna latinalaistanssien maailmanmestaruuden Luxemburgissa. Näyttäviä olivat pyörähdykset aamu-tv:nkin lattialla.

Aamu-tv:ssä vieraina olleet Kaasalainen ja Fitori ovat tanssineet yhdessä jo 12 vuotta.

– Olo on nyt onnellinen ja se vuosien työ, mitä ollaan tehty ja harjoiteltu, hikeä ja kyyneliä ja kaikkea muuta mahdollista, niin nyt saimme palkinnon siitä työmäärästä ja onnistuttiin siinä kisassa parhaalla mahdollisella tavalla, Mikko Kaasalainen kertoo.

– Viime vuosien aikana tämä laji on muuttunut entistä urheilullisemmaksi. Meiltä vaaditaan kaikki samat edellytykset kuin keneltä tahansa huippu-urheilijalta, ja meidän pitää vielä hymyillä ja näyttää siltä, että kaikki on helppoa.

Ilman uhrauksia ei tavoitteita ole saavutettu.

– En oikeastaan ajattele näitä asioita uhrauksina, mutta olen asettanut tanssin ja uran etusijalle. Kavereiden kanssa ei esimerkiksi mennä baariin ennen kisoja, ja muutenkin mietitään sitä, mikä on tanssille parasta. Kyse on siis kokonaisvaltaisesta elämäntavasta.

– Tässä on erityisen tärkeää se, että meillä on Mikon kanssa samat tavoitteet. Pidämme kaiken mahdollisimman ammattilaismaisena, emme esimerkiksi riitele koskaan. Voimme toki keskustella asioista ja ongelmista, mutta emme juuri koskaan tunnetasolla. Tällainen toimii meillä hyvin, Fitori kertoo.

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori
Adrienn Fitori ja Mikko KaasalainenJussi Mankkinen / Yle

Päätyökseen Kaasalainen ja Fitori opettavat tanssia.

– Opetamme tanssiurheilua paljon myös nuorille. Meille on tärkeää, että saadaan nuoria innokkaita tanssijoita mukaan. Teemme myös jonkin verran esiintymisiä, Kaasalainen sanoo.

Mutta miksi Unkarista tuleva Fitori sitten valitsi tanssiparikseen suomalaisen Kaasalaisen?

– Syynä olivat Mikon määrätietoisuus ja kova työmoraali, kiteyttää Fitori.

– Adrienn taas on erittäin kevytliikkeinen ja notkea, ja fyysisesti me olemme tosi hyvin yhteensopivia, mikä on tärkeää tässä lajissa. Persoonamme klikkasivat hyvin yhteen ja ajattelimme, että tästä voisi tulla jotakin, kuten tulikin, Mikko Kaasalainen jatkaa.

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori
Adrienn Fitori ja Mikko KaasalainenJussi Mankkinen / Yle
Lue seuraavaksi