1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Nälkäpäivä-keräys

Nälkäpäiväkeräykseen Satakunnassa 115 000 euroa

Nälkäpäiväkeräys tuotti Satakunnassa tänä syksynä 115 000 euroa. SPR:n piirin tavoite täyttyi ja viimevuotinen keräystuotto ylittyi.

Nälkäpäivä-keräys
Porin Eetunaukiolla Nälkäpäiväkeräys sujuu hymysuin.
Porin Eetunaukiolla Nälkäpäiväkeräys sujuu hymysuin. Somen vihapuheet eivät ole uloittuneet tänne asti.Pertti Pitkonen / Yle

SPR:n nälkäpäiväkeräys saavutti Satakunnassa tavoitteensa.

Keräyksen tuotto maakunnassa oli 115 000 euroa. Nälkäpäiväkeräyksen tuotto viime vuodesta kasvoi noin 8 000 euroa.

Katastrofirahastoon

Nälkäpäiväkeräyksen tuotto menee suoraan Punaisen Ristin katastrofirahastoon. Rahastosta käytetään varoja ihmisten hädän helpottamiseen sekä Suomessa että ulkomailla.

– Satakuntaan on vuoden aikana käytetty katastrofirahaston varoja noin 18 000 euroa. Yleensä kyse on tulipalossa kotinsa menettäneiden ihmisten auttamisesta. Näissä tilanteissa hankitaan ihmisille vaatteita, majoitusta, muonaa ja henkistä tukea, SPR:n Satakunnan-piirin vs. toiminnanjohtaja Kari Petäjä sanoo.

Kritiikki ei näkynyt

Punainen Risti on saanut viime viikkoina osakseen voimakasta arvostelua varsinkin nettipalstoilla, koska järjestö on auttanut Suomeen tulevia turvapaikanhakijoita.

Toiminnanjohtaja Kari Petäjän mukaan kerääjät eivät ole kuitenkaan saaneet sen enempää kielteistä palautetta kuin aiempinakaan vuosina.

Satakunnassa eniten rahaa asukasta kohti on lahjoitettu perinteiseen tapaan Siikaisissa, joka on ollut vuosien ajan suomenkielisten kuntien kärkipäässä nälkäpäiväkeräyksessä. Tarkkaa rahasummaa ei ole vielä kerrottavissa.