1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Tanssinopettaja: Huumori on maailman vaikein laji

Tanssija voi välittää monenlaisia tunteita kehon liikkeillä, ilmeillä ja eleillä. Parhaimmillaan tanssin kautta voi jakaa niin ilot kuin surutkin, sanoo kajaanilainen tanssinopettaja Minna Palokangas.

kulttuuri
Minna Palokangas poseeraa koirapuku päällään.
Arto Loukasmäki / Yle

Tanssii tavisten kanssa -tapahtuma järjestetään lauantaina viidettä kertaa Kajaanissa. Hyväntekeväisyystapahtuma kerää katsojia vuosi toisensa jälkeen ympäri Suomea.

Leikkimielisessä tanssikilpailussa ammattitanssijoiden rinnalla nähdään kainuulaistaustaisia tavistanssijoita. Huumoria ei ole tänäkään vuonna unohdettu esityksistä, vakuuttaa tanssinopettaja Minna Palokangas. Tanssilla voi naurattaa ihmisiä, mutta ihan helppoa se ei ole, Palokangas kertoo.

– Huumori on maailman vaikein laji, se voi olla hersyvää tai hyväntahtoista naurua kömpelyydelle. Tanssissa eleet, ilmeet ja liikkeet tekevät humoristisen tai vakavan vaikutelman.

– Esimerkiksi nykytanssi voi olla vaikeatajuista, teokset voivat olla haasteellisia myös katsojille, joten nykytanssi voi sen takia saada vakavan leiman. Parhaimmillaan tanssin kautta jaetaan kuitenkin niin ilot kuin surutkin, Palokangas jatkaa.

Tällä kertaa tapahtumassa itsensä likoon laittavat vanhempi valomainostehtailija Arto Okkonen, juontaja ja tuottaja Kristoffer Ignatius, hiihtäjä Pirjo Muranen, Kajaanin kaupunginvaltuutettu Jaana Sankilampi, palomies Sami Tuomainen, kuntosaliyrittäjä Marjut Heikkinen ja kenkäalan yrittäjä Pekka Nevala.

Tanssii tavisten kanssa -kisan tanssiparit poseeraavat.
Tämän vuoden Tanssii Tavisten kanssa -tapahtuman tanssiparit.Eeva Pentikäinen / Yle

Vaikka nyt puhutaan lamasta, on Palokangas huomannut, että tanssi vetää väkeä edelleen. Esimerkiksi tanssikoulu Kajaani Dancen oppilasmäärät ovat olleet koko ajan kasvussa.

– Tanssi on hyvä kuntoilumuoto, mutta joillekin se on myös tärkeä ilmaisumuoto. Tanssin, musiikin ja liikunnan yhdistäminen on hyvä kolmen kimppa, josta saa paljon iloa.

Tämän vuoden Tanssii tavisten kanssa -tapahtuman tuotto käytetään Parasta Kajaanissa -tapahtumien järjestämiseen keväällä 2016. Tapahtumien tavoitteena on vähentää kiusaamista ja lisätä yhteisöllisyyttä, empatiakykyä sekä lasten ja nuorten hyvinvointia arjessa. Mukana on useita yhteistyökumppaneita.

Lue seuraavaksi