Nousupäätös naisten Superpesikseen on viimeistelyä vaille valmis

Kajaanilainen KPK hakee vielä varmistuksia sille, että talous kestää nousun naisten Superpesikseen. Muuten valmius sarjapaikan lunastukseen on jo olemassa.

urheilu
Kajaanin pesäpallokenttä.
Jarmo Nuotio / Yle

Kajaanissa pohditaan vielä sitä, kestävätkö KPK:n hartiat naisten Superpesistä. Taustalla on jo kahden seuran kokeilut, joista jälkimmäinen päättyi viime syksynä sarjapaikasta luopumiseen.

Ensin yritti sotkamolaisen ja kajaanilaisen naispesäpalloilun hedelmä, joka kantoi nimeä Kajaanin Hymy. Reilun tauon jälkeen kokeiluvuorossa oli Vuokatin Veto, jonka rahkeet eivät riittäneet talouden ja talkoiden pyörittämiseen. Veto luopui sarjapaikastaan viime syksynä.

Vedon kokemukset ja osa pelaajista oli osaltaan auttamassa KPK:ta Superpesikseen nousemisessa tällä kaudella. Nyt kartoitetaan vielä taustoja kuntoon, ennen lopullista päätöstä sarjapaikan lunastamisesta. Joukkueenjohtaja Tapani Kyllösen mukaan ainakin olosuhteet ovat kunnossa.

– Kenttä on ja katettu katsomo ainakin toistaiseksi. Lisäksi sosiaalitilat valmistuvat tämän talven aikana kentän viereen. Kentän pinta on tietysti asia, johon odotellaan parannusta. Sellaisia puheita on päättäjien suunnasta kuulunut, että kenttä voisi saada uuden pinnan vuonna 2017.

KPK:n naisten nousun lisäksi seuran B-tytöt pelasivat hopeaa ja miesten joukkue nousi suomisarjaan.

Joukkue on jo lähes koossa

Superpesispaikan lunastaminen ei jää ainakaan kiinni siitä, ettei Kajaanissa olisi joukkuetta. Kyllösen mukaan pelaajisto on lähes valmis jo nyt.

Päätösristeilyllä on mukana sopimuspapereita ja teräviä kyniä niitä varten, joilta vielä nimi puuttuu sopimuksesta.

Tapani Kyllönen

– Viime kaudella naisten ringissä oli 22 pelaajaa ja ensi kautta varten meillä on jo yhdeksän sopimusta, vaikka päätös sarjatasosta vielä uupuu. Käytännössä yhtä kopparia vaille jokaiselle pelipaikalle löytyy jo pelaaja.

Joukkueen kokoaminen ensi kesään lähtee viime kesän pelaajista.

– Ensin halutaan katsoa, ketkä Superpesispaikan varmistaneista pelaajista haluavat jatkaa joukkueessa. Tämä ei kuitenkaan sulje ovia muualtakaan tuleville.

Koko nousun varmistanut joukkue osallistuu myös maan pesisväen perinteiseen päätöstapahtumaan, mutta sinne ei matkata pelkästään juhlimaan, sanoo Kyllönen.

– Päätösristeilyllä on mukana sopimuspapereita ja teräviä kyniä niitä varten, joilta vielä nimi puuttuu sopimuksesta.