1. yle.fi
  2. Uutiset

Kemin taiteiden yö ja harrastemessut järjestetään ensimmäistä kertaa yhdessä

Lauantaina Kemin kulttuurikeskuksessa järjestetään perinteinen taiteiden yö sekä uutena tapahtumana harrastemessut. Perinteisten taidetapahtumien rinnalla on monien liikunta- ja käsityöharrastusten esittelyä.

Kemi
Kemin Taiteiden yön mainos
Kemin kaupunki

Perinteinen Taiteiden yö järjestetään lauantaina Kemin kulttuurikeskuksessa. Uutena lisänä tapahtumassa on harrastemessut, jossa useilla eri järjestöillä on esittelypöytä, havainne-esityksiä sekä keskustelupaneeli Kemin harrastusmahdollisuuksista.

Taiteiden yön kalenterista löytyy muun muassa tanssia, runonlausuntaa, lauluesityksiä ja ilmainen sisäänpääsy Kemin museoihin. Tapahtuma on levittäytynyt muuallekin Kemiin, kuten Sauvotalolle ja uimahalliin.

Taidetta esitetään harrastelijoiden voimin

– Odotamme tulevaa lauantaita innokkaana. Olen tyytyväinen siihen, miten laajan ja monipuolisen ohjelmiston olemme saaneet taiteiden yöhön ja sitten mukaan tuli vielä harrastemessut. Saadaan sellainen näyttävä tapahtuma kemiläiseen syksyyn, Kemin kaupungin kirjastotoimenjohtaja Hilkka Heikkinen hehkuttaa.

Ohjelmaa (siirryt toiseen palveluun) kuvaillaan olevan kaiken ikäisille. Tapahtumia riittää aamusta iltaan asti.

Heikkinen ei muista milloin taiteiden yö järjestettiin Kemissä ensimmäistä kertaa. Iltoja valvottiin taiteen parissa Kemissä jo ennen kuin Heikkinen aloitti työnsä kirjastossa yli 20 vuotta sitten. Joka vuosi tapahtumaa ei ole järjestetty.

– Tapahtuma on muuttunut vuosien varrella enemmän harrastelijapohjaiseksi esiintyjien osalta. Aikaisemmin meillä oli huippuesiintyjiä ja kaupunki tuki tapahtumaa rahallisesti, Heikkinen toteaa.

Järjestäjät ovat tyytyväisiä paikallisten harrastajien esiintymismahdollisuuteen ja innokkuuteen.

– Minä luulen, että monet harrastajat harrastavat asioita, jotta he saavat joskus myös esiintyä sen puitteissa, Heikkinen sanoo.

Messuilta tietoa harrastusmahdollisuuksista

– Harrastemessujen ideana on tuoda tietoutta eri harrastusmahdollisuuksista Kemissä ja mikä olisikaan parempi tapa tuoda tätä tietoutta kuin messujen järjestäminen, Kemin kaupungin teknisen puolen hallintopäällikkö Marja Kynsijärvi sanoo.

Työryhmä mietti miten ihmiset löytäisivät messuille, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa ja päättivät lyöttäytyä yhteen taiteiden yön kanssa. Kynsijärven mukaan tähän mennessä kaikki on mennyt hyvin ja kuntapalautteen toivotaan olevan positiivista.

– Haastaisin nyt kemiläisiä tulemaan tähän yleisöpaneeliin. Siellä voi antaa palautetta ja kysellä Kemin päättäjiltä harrastemahdollisuuksista. Halutaan sillä tavalla kuunnella kuntalaisten mielipiteitä, Kynsijärvi lisää.

Tapahtumat toteuttaa Kemin kaupunki, Kemitiimi ja paikalliset harrastajat.

Toimitusharjoittelija Jasmina Vaaraniemi

Lue seuraavaksi