1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

Tunnettu satakuntalainen tanssipaikka muuttuu vastaanottokeskukseksi?

Tanssipaikka Merikievarin yrittäjäpariskunta tarjoaa tilojaan vastaanottokeskukseksi. Omistajien mukaan VT 8:n varrella sijaitsevan tanssipaikan tiloihin mahtuisi satoja turvapaikanhakijoita. Ensimmäiset tulijat voitaisiin ottaa vastaan hyvinkin nopeasti.

turvapaikanhakijat
Kuvassa kahden sängyn huone, jossa muuta liikkumatilaa on erittäin vähän.
Ulla Malminen / Yle

Merikarvian Tuorilassa sijaitsevan Merikievarin yrittäjäpariskunta on tarjonnut tanssipaikan tiloja maahanmuuttoviranomaisille. Omistaja Satu Vähätalon mukaan monen tuhannen neliön tilat soveltuisivat hyvin vastaanottokeskukseksi.

– Meillä olisi valmius ottaa vastaan vaikka heti sata turvapaikanhakijaa. Kaikkiaan tänne mahtuisi satoja ihmisiä. Meillä on täällä valmiina wc-tilat, keittiöt ja vaatteiden pesumahdollisuudet, sanoo Vähätalo.

Positiivinen vastaanotto

Vähätalo kertoo toimittaneensa jo selvityksen tiloista maahanmuuttovirastolle. Hänen mukaansa myös Merikarvian kunnanhallitus on käsitellyt asiaa muutama viikko sitten.

Nyt kun maailman tilanne on tällainen, haluan auttaa hädässä olevia.

Yrittäjä Satu Vähätalo

– Vastaanotto suunnitelmalle oli positiivinen. Tietojeni mukaan myös Tuorilan lakkautetun kyläkoulun ja Siikaisten entisen maatalousoppilaitoksen tiloja on mietitty vastaavan käyttöön.

Apua tarvitsijoille

Vähätalon mukaan turvapaikanhakijoiden auttaminen on nyt ykkösasia.

– Nyt kun maailman tilanne on tällainen, haluan auttaa hädässä olevia. Tanssitoiminta saa jäädä toistaiseksi, jos tänne tulee vastaanottokeskus. Tämä on nyt ykkösprioriteetti, Vähätalo sanoo.

Merikievari sijaitsee Merikarvian Tuorilassa VT 8:n vieressä. Omistajat odottavat nyt maahanmuuttoviraston vastausta.

Lue seuraavaksi