1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rovaniemen Palloseura

RoPS:in mitali on jo lähes kirkossa kuulutettu

Rovaniemen Palloseuralla ovat pullat nyt hyvin uunissa. Jopa tuoreimmat todennäköisyyslaskelmat ennustavat joukkueelle mitalia tämän vuoden Veikkausliigassa. RoPSin puheenjohtajan Risto Nivan mukaan rovaniemeläisten todennäköisyys mitalille on 96,7 prosenttia.

Kuva: Sauli Antikainen / Yle

Keskiviikon SJK- HJK- pelin lopputuloksella on suuri merkitys RoPSin jatkon kannalta. Jos joukkueet pelaavat tasapelin on jopa Veikkausliigan voitto RoPSin omissa käsissä. Joukkueen tarvitsee vain voittaa loput syksyn pelit.

– Kyllähän me tasapeliä toivotaan tästä pelistä. Silloin ollaan todellisessa sarjakärjessä ja mahdollisuudet ovat vaikka mihin, jopa mestaruuteen. Toisaalta sarja on ollut kiharainen tähän saakka ja on varsin epätodennäköistä, että kaikki kolme kärkijoukkuetta voittavat loput ottelunsa, Rovaniemen Palloseuran puheenjohtaja Risto Niva maalailee.

– On melko varmaa, että mestaruus varmistuu vasta ihan viimeisellä kierroksella, niin tasainen sarja on ollut. Mekin olemme rämpineet etukäteen heikompien joukkueiden kanssa. Tuleva peli Maarianhaminassa on esimerkiksi todella vaikea pala meille. Mitali alkaa kuitenkin olla jo melko varma. Uusimmat todennäköisyyslaskelmatkin povaavat RoPSille mitalia 96,7 % varmuudella, Niva naurahtaa.