Turvapaikanhakijoille hätämajoitustila Hervannan lukioon

Entiseen Hervannan lukioon avataan torstaina hätämajoitustila sadalle turvapaikanhakijalle. Tampereen kaikki nykyiset majoitustilat ovat täynnä.

Kotimaa
Seurakuntien työntekijä pelaa pöytäkiekkoa turvapaikanhakijan kanssa
Mari Siltanen / Yle

Tampereen kaupunki on avaamassa uuden hätämajoitustilan turvapaikanhakijoille. Torstaina avattava majoitustila tulee entiseen Hervannan lukioon. Lisäksi kaupunki sai avattua 50 uutta hätämajoituspaikkaa Kaupin sairaalaan.

Tampereelle on tullut viimeisen viikon aikana lähes 700 turvapaikanhakijaa. Vaikka Tornioon avatun järjestelykeskuksen perustaminen vähensi heti keskiviikkona tulijoiden määrää, on odotettavissa, että heitä tulee lähipäivinä vielä lisää.

Tampereelle on majoitettu nyt 250 turvapaikanhakijaa Koukkuniemen vanhainkodin alueelle ja 80 Kaupin sairaalan alueelle. Tampereen seurakunnat majoittaa kaikkiaan 150 henkilöä Torpan ja Julkujärven leirikeskuksissaan Ylöjärvellä. Lisäksi Suomen Punainen Risti ylläpitää 170 hengen hätämajoitusyksikköä Kaivannon sairaalassa Kangasalla. Kaikki Tampereen nykyiset hätämajoitustilat ovat tällä hetkellä täynnä.

Kaupunki järjestää torstaina 24. syyskuuta yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisestä. Tilaisuus alkaa valtuustosalissa kello 17.30 ja on tarkoitettu kaikille turvapaikkatilanteesta kiinnostuneille.