1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Keskustelu (Suora linja)

Miksi menisin tänään töihin? Kuusi suomalaista kertoo mikä motivoi

Arkiaamun ahdistus iskee. Ei huvittaisi lähteä. Onko ihan pakko? Lue, mikä motivoi Penttiä, Hannelea, Samulia, Jenniä, Manua ja Minnaa.

Kuva: Yle
Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Olen aina tykännyt tehdä työtä. Kaikkein eniten olen tykännyt ajaa autoa. Se oli minulle lapsuuden toiveammatti. Olen viihtynyt tässä työssä. Päivät ovat erilaisia – ei ole kahta samanlaista päivää.

Pentti Korpikoski, linja-autonkuljettaja

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Siitä mitä teen, on hyötyä minulle, mutta myös muille. Se on hyväksi meille kaikille. Siitä tulee hyvä mieli. Voimme auttaa toisia ihmisiä. Olemme läsnä tässä hetkessä – se on tärkeää, se motivoi.

Jenni Lehvilä, joogaopettaja

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Kyllä se ensimmäinen on toimeentulo, että saa kotiin leipää ja leivän päälle vähän voitakin. Onnekseni olen luovassa ammatissa, ja onnistumisen tunteesta saa aina lisää motivaatiota – siitä, että saa aikaan jotakin niin hyvän näköistä, että on itsekin tyytyväinen.

Manu Pärssinen, graafinen suunnittelija

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Muut ihmiset yleensä. Se että pystyy auttamaan opiskelijoita ja opettajia, etsimään ja löytämään heille jonkin tärkeän tiedon, mitä he tarvitsevat. Henkilökohtaisessa elämässä motivoi myöskin ihmiset eli perhe, ystävät ja naapuritkin.

Hannele Timola, informaatikko

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Saan tehdä asioita, joista diggaan ja jonka lopputuloksesta voin olla ylpeä.  Esimerkiksi opiskelussa on mahtavaa tehdä projekteja. Ihan aina ei voi olla lopputuloksesta ylpeä, mutta siihen tähdätään.

Samuli Peltonen, opiskelija

Kuva: Kirsi Matson-Mäkelä / Yle

– Ihmisten auttaminen ja se, että näkee tuloksen, kun ihmiset ovat saaneet apua. Tottakai rahakin motivoi. Se on tärkeä väline, jota ilman ei voi elää.

Minna Korhonen, ravintovalmentaja

Mikä sinua motivoi tänään arjessä, töissä, työn hakemisessa tai opiskelussa? Kerro ja keskustele!