Rovaniemen kuvataidekoulu muuttaa

Rovaniemen kuvataidekoulun on muutettava uusiin tiloihin. Nykytilat ovat riittämättömät käyttäjämäärälle ja kaipaavat remonttia.

Kuvataidekoulutus
Peikko ja maahinen ikkunamaalaouksessa
Peikko ja sammalten peitossa oleva maahinen seuraavat matkailijoiden virtaa aseman tuulikaapissa.Tuomas Korkalo

Kuvataidekoulu toimii yli sata vuotta vanhassa asemarakennuksessa Rovaniemen keskustassa, Lyseonpuiston lukion vieressä.

Koulussa on todettu kosteusvaurio wc-tiloissa, jotka on eristetty pois käytöstä. Ainoa käytössä oleva vessa sijaitsee nyt yläkerrassa.

Koulutussunnittelija Kai Väistön lautakunnalle kirjoittaman esityksen mukaan asemarakennuksessa kuluneen vuoden aikana havaitut kosteus- ja rakenneongelmat eivät vaadi enää kuvataidekoulun toiminnan osalta lisäselvityksiä. Esityksen mukaan koulun toiminta tulee terveellisyyteen ja turvallisuuteen liittyvistä syistä siirtää korvaaviin tiloihin mahdollisimman nopeasti.

Tilaliikelaitoksen johtajan Pekka Latvalan mukaan kuvataidekoulun ilmanvaihto ei ole nykymittapuussa riittävä käyttäjämäärälle. Varsinaista sisäilmaongelmaa ei rakennuksessa Latvalan mukaan ole.

Esityksen mukaan ainoana hyvänä vaihtoehtona pidetään tilojen vuokraamista Siljotieltä niin sanotusta Rotkosta, joka on ollut aiemmin yliopiston taiteiden tiedekunnan käytössä. Tilat on suunniteltu juuri kuvataiteen opetukseen.

Toimialajohtaja Antti Lassila esittää lautakunnalle, että reilun 500 neliön suuruiset tilat vuokrataan Lapin yliopiston omistamasta Rotkosta. Koulutuslautakunta päättää asiasta torstaina.