1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. urheilu

Kansainvälinen media kiinnostui huikean ajan maratonilla juosseesta Alisa Vainiosta

Yksi maailman arvostetuimmista mediataloista, Britannian yleisradioyhtiö BBC, on lähestynyt juoksijaa haastattelupyynnöllä. Juoksijalupauksen edustaman urheiluseuran Lappeenrannan Urheilu-Miesten mukaan tulos on noteerattu myös useissa muissa kansainvälisissä medioissa.

Kuva: Tommi Parkkinen/Yle

Lauantaina Juotsenon maratonilla ajan 2.33.24 juossut 17-vuotias Alisa Vainio on ollut viime päivät median pyörityksessä. Huikea aika on noteerattu myös ulkomailla. Nyt myös yhdeltä maailman arvostetuimmalta mediatalolta, Britannian yleisradioyhtiö BBC:ltä, on tullut haastattelupyyntö.

– Haastattelupyyntöjä on lauantain juoksun jälkeen tullut paljon, Lappeenrannan Urheilu-Miesten nuorisopäällikkö Eeva-Liisa Holmström kertoo.

Olemme ylpeitä, nyt täytyy nauttia menestyksestä.

Eeva-Liisa Holmström

Holmströmin mukaan seuralla on ollut kesän aikana menestyneitä urheilijoita, joten media on ollut tiuhaan yhteydessä, mutta Alisa Vainion juoksun jälkeinen mediahuomio on ollut poikkeuksellista.

– Olemme ylpeitä, nyt täytyy nauttia menestyksestä, Holmström sanoo.

Hänen mukaansa Vainio ei itse oikein perusta julkisuudesta, vaan haluaisi mieluummin keskittyä juoksemiseen sekä levätä ja syödä.

Holmström kertoo, että juoksijalupaus olikin kilpailun jälkeen hämmentynyt saamastaan mediahuomiosta.

– Alisa ihmetteli, että eihän hän edes voittanut olympialaisia, vielä, Holmström naurahtaa.