Angry Birds -elokuvan ensimmäinen traileri julki – lintujen vihaisuuden syy paljastui

Peliyhtiö Rovion Angry Birds -peliin pohjautuva elokuva saa ensi-iltansa kesällä 2016.

kulttuuri
Kuvassa Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijöitä lehdistötilaisuudessa Meksikossa kesäkuussa 2015.
Näyttelijät Josh Gad, Peter Dinklage ja Jason Sudeikis Angry Birds -elokuvan lehdistötilaisuudessa Meksikossa kesäkuussa 2015.Alonso Cupul / EPA

Angry Birds -elokuvan ensimmäinen traileri on julkaistu YouTubessa (siirryt toiseen palveluun). Lyhyessä pätkässä nähdään ensimmäistä kertaa, miltä pelistä tutut linnut ja possut näyttävät animaationa.

Elokuvassa linnut elävät leppoista elämää paratiisisaarella. Kaikilla ei mene aivan niin hyvin ja muutama lintu joutuu vihanhallintakurssille. Vihan siemen on siis kylvetty jo ennen kuin saarelle saapuvat vihreät possut, joihin linnut pelissä tunnetusti purkavat vihaansa.

Angry Birds -elokuvan budjetti on 75 miljoonaa euroa. Lisäksi Rovio ja elokuvayhtiö Sony aikovat käyttää elokuvan markkinointiin 100 miljoonaa euroa lisää.

Elokuvan ohjaajina ovat Clay Kaytis ja Fergal Reilly, jotka ovat aiemmin olleet tekemässä esimerkiksi Frozen- ja Smurffit-elokuvia. Käsikirjoituksen on puolestaan tehnyt Jon Vitti, joka on ollut kirjoittamassa Simpsonit-animaatiosarjaa.

Angry Birds -elokuvan ääninäyttelijöiksi on palkattu tunnettuja näyttelijöitä kuten Jason Sudeikis, Danny McBride, Josh Gad, Bill Hader, Peter Dinklage ja Maya Rudolph.