Turvapaikanhakijatilanne herättää kysymyksiä – kuntalaisia kuullaan Tampereella ja Ylöjärvellä

Tampereelle on viime viikon aikana tullut lähes 700 turvapaikanhakijaa. Sekä Tampereella että Ylöjärvellä järjestetään torstai-iltana yleisötilaisuus turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisestä.

turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijoita Tampereen poliisilaitoksella.
Antti Eintola / Yle

Kaupunki järjestää torstaina yleisötilaisuuden turvapaikanhakijoiden hätämajoituksen järjestämisestä Tampereella. Kaikille turvapaikkatilanteesta kiinnostuneille tamperelaisille tarkoitettu tilaisuus alkaa valtuustosalissa keskusvirastotalolla kello 17.30.

Illan tilaisuudessa kaupunkilaisten kysymyksiin vastaavat pormestari Anna-Kaisa Ikonen sekä poliisin, seurakuntien, SPR:n ja Ely-keskuksen edustajat.

Satoja tullut lyhyessä ajassa

Tampereelle on viime viikon aikana tullut lähes 700 turvapaikanhakijaa. Kaupungin tiedotteen mukaan muuttunut tilanne on herättänyt auttamisenhalua mutta myös turvallisuuteen liityviä pelkoja.

Tampereelle on majoitettu nyt 250 turvapaikanhakijaa Koukkuniemen vanhainkodin alueelle ja 80 Kaupin sairaalan alueelle. Tampereen seurakunnat majoittaa kaikkiaan 150 henkilöä Torpan ja Julkujärven leirikeskuksissaan Ylöjärvellä. Lisäksi Suomen Punainen Risti ylläpitää 170 hengen hätämajoitusyksikköä Kaivannon sairaalassa Kangasalla.

Torstaina ollaan avaamassa uusi hätämajoituspaikka entiseen Hervannan lukioon.

Ylojärvelläkin asukastilaisuus

Myös Ylöjärven kaupunki ja seurakunta järjestävät torstiana avoimen yleisötilaisuuden Julkujärven leirikeskuksen lähialueen asukkaille leirikeskuksen hätämajoituksesta. Tilaisuus alkaa kaupungin teknisellä varikolla Soppeenmäessä kello 18.

Seurakunnan leirikeskukseen Julkujärvelle on tällä hetkellä majoitettu noin 50 turvapaikanhakijaa.