Länsi-Suomea julkaiseva Marva Group luopuu kirjapainostaan

Raumalainen media-alan yritys Marva Group jättää kirjapainotoiminnan ja aloittaa yt-neuvottelut koko yhdeksän hengen henkilöstön vähentämiseksi.

Kotimaa
Marva Groupin etusivu
Kati Rantala / Yle

Muun muassa sanomalehti Länsi-Suomea julkaiseva Marva Group suunnittelee luopuvansa painoliiketoiminnasta ensi vuoden aikana. Kirjapaino Westpoint aloittaa ensi viikolla yt-neuvottelut, joiden tavoitteena on koko henkilöstön eli yhdeksän henkilön vähentäminen.

– Taustalla on graafisen- ja painoalan kysynnän pitkäaikainen heikentyminen. Päätöstä on kypsytelty parisen vuotta ja markkinakehitys näytti siltä, että nyt on oikea aika tehdä tämä ratkaisu, kertoo Marva Groupin toimitusjohtaja Heikki Marva.

Marva Group jatkaa toimintaansa kahdella saralla. Marva Media vastaa Rauman paikallismedian, kuten Länsi-suomen ja raumalainen.fi:n toiminnasta. Muovipakkauksia valmistava lämpömuovausyritys Satatuote oy puolestaan panostaa entistä voimakkaammin Euroopan markkinoille.

– Uskon, että tämä sinänsä ikävä päätös tulee vahvistamaan mediatuotteitamme. Satatuotteen tähtäin puolestaan on toimia eurooppalaisessa lääketeollisuudessa sekä kotimaan elintarvikealalla pakkausvalmistajana, Marva sanoo.

Uutista tarkennettu klo 13:57: Marva Media ei enää vastaa Radio Ramonan toiminnasta