Nokian Renkaiden väki marssi ulos – yt-neuvottelut loppusuoralla

Lehtitietojen mukaan henkilöstö hermostui työnantajan ylimielisyyteen työmaakokouksessa. Työnantaja epäilee, että lakko oli etukäteen sovittu.

talous
Nokian renkaat - kyltti
Mika Jyrävä / Yle

Satoja Nokian Renkaiden työntekijöitä on marssinut ulos työpaikaltaan vastalauseeksi työnantajan toiminnalle. Keskiviikkoiltana alkanut ulosmarssi pysäytti Nokian tehtaan henkilöautorengastuotannon kokonaan.

Ulosmarssi kestää sunnuntaihin saakka. Käytännössä tuotanto katkesi kahdeksi päiväksi, koska viikonlopulle ei oltu suunniteltu työvuoroja.

Yt-neuvotteluja käyvällä tehtaalla oli keskiviikkona työmaakokous, johon oli kutsuttu myös työnantajan edustajia. Henkilöstöjohtaja Ville Nurmen mukaan kokous sujui asiallisessa hengessä, vaikka pääluottamusmies syyttää Aamulehdessä (siirryt toiseen palveluun) työnantajaa ylimielisyydestä.

– Koska yt-prosessi on kesken, meillä ei ollut olemassa mitään lopputulokseen littyviä vastauksia, hän kertoo.

– Työnantajan näkemyksen mukaan lakkoa oli varmasti kaavailtu etukäteen.

Aina kun puhutaan henkilöstön vähentämisestä, neuvotteluita käydään vaikeissa tunnelmissa

Ville Nurmi

Nokian Renkaiden yt-neuvottelut ovat päättymässä lähipäivinä. Ville Nurmi ei lähde arvailemaan neuvotteluiden lopputulosta. Aiemmin on kerrottu,että Nokian-tehtaalta ollaan vähentämässä enintään 150 henkilöä.

– Aina kun puhutaan henkilöstön vähentämisestä, neuvotteluita käydään vaikeissa tunnelmissa, Nurmi sanoo.

– Toisaalta meillä on ollut yt-prosessin kestäessä ylityökielto, jonka työtuomioistuin on todennut laittomaksi. Että on täällä tällaista pientä liikehdintää ollut jo aiemmin.