Aarnion huumekäräjät: Oikeudessa kuultu nainen murtui itkuun ja pyörsi puheensa

Jari Aarnion huumeoikeudenkäynti jouduttiin tänään keskeyttämään, kun huumerikoksista syytteessä oleva nainen alkoi itkeä oikeussalissa. Naista on kuultu oikeudessa useita päiviä.

Kotimaa
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa.
Jari Aarnio Helsingin käräjäoikeudessa kesäkuussa.Yle

Helsingin käräjäoikeudessa nähtiin draamaa torstaina, kun huumerikoksista epäiltyä naista kuultiin oikeudessa jo kolmatta päivää peräkkäin.

Helsinkiläistä naista syytetään useista törkeistä huumerikoksista ja hänelle vaaditaan vähintään kahdeksan vuoden vankeustuomiota.

Keskusrikospoliisin laajassa huumetutkinnassa nainen kertoi tehneensä huumekauppoja Aarnion kanssa. Nainen kertoi toimittaneensa Aarniolle useita kertoja rahaa yhteensä kymmeniä tuhansia euroja. Nainen kertoi lisäksi, että hänellä ja Aarniolla on ollut lähes sata puhelinta, joilla he ovat pitäneet yhteyttä.

"Olen heittänyt puhelimia mereen tai järveen"

Esitutkinnassa nainen oli kertonut hävittäneensä puhelimia useilla tavoilla.

– Olen lyönyt hajalle. Olen heittänyt mereen tai järveen. Olen myös murskannut kortteja pieniksi palasiksi, nainen oli kertonut esitutkinnassa.

Oikeudessa nainen toisti torstaina useaan kertaan, että hänen kertomansa puheet esitutkinnassa ovat olleet suurta satua.

Syyttäjät lukivat torstaina kymmeniä naisen esitutkinnassa puhumia lauseita ja todistusaineistona olevia tekstiviestejä. Syyttäjän ja naissyytetyn keskustelu kulki oikeudessa lähes koko päivän samalla tavalla.

– Pitääkö tämä asia paikkansa, jota olette täällä esitutkinnassa sanonut?

– Ei pidä..

– Miksi täällä sitten lukee näin?

– En tiedä. Keskusrikospoliisin tutkija on varmaan itse keksinyt sen.

– Onko tutkija itse keksinyt tämän koko lauseen tähän kuulusteluun, jonka te olette allekirjoittanut?

– No, ainakin suuren osan siitä. Kaikki puheeni esitutkinnassa ovat olleet suurta satua.

Lounastauon jälkeen iltapäivällä nainen alkoi vastailla aiempaa lyhyemmin. Lopulta hän sanoi, ettei halua enää vastata kysymyksiin.

– Miksi ette halua enää vastata, syyttäjä kysyi.

– En vain halua enää vastata, nainen sanoi ja purskahti itkuun.

Oikeus päätti pitää tauon, jotta naissyytetty voisi rauhoittua.

Tauon aikana oikeussalin ulkopuolella syyttäjät seisoivat pöydän ääressä. Heidän takanaan penkillä istui huumerikoksista syytteessä oleva nainen ja itki ääneen. Yksi syyttäjistä kävi keskustelemassa naisen kanssa, mutta syyttäjä ei suostunut kertomaan keskustelujen sisältöä.

"Ei minua kukaan suojele, kun minä tuolla yksin menen"

Huumeoikeudenkäyntiä yritettiin jatkaa normaalisti tauon jälkeen. Nainen kertoi yllättäen, että hänellä on hengenvaara ja hän alkoi jälleen itkeä.

Syyttäjä tiedusteli, oliko jotain erityistä sattunut.

– Tässä on piikki olemassa, kun nämä kuulustelut ovat meneillään. Hengenvaara on nyt todellisempi kuin aikaisemmin. Minuun pyritään vaikuttamaan, mitä minä täällä sanon, nainen nyyhkytti.

– Haluatteko kertoa tarkemmin? syyttäjä kysyi.

– En halua kertoa mitään tarkemmin. Ei minua kukaan suojele, kun minä tuolla yksin menen, nainen totesi.

Kun nainen rauhoittui, syyttäjät jatkoivat kyselyjään ja nainen jatkoi omien aikaisempien kertomustensa kiistämistä.

Helsingin käräjäoikeuden oli tarkoitus kuulla Jari Aarniota ensi viikolla. Oikeus päätti torstaina, että se käsitteleekin ensi viikolla kirjallista todistusaineistoa. Jari Aarniota on määrä kuulla oikeudessa muutaman viikon kuluttua.