Elton John puhui Putinin kanssa – tällä kertaa langan päässä oli aito Venäjän presidentti

Viikko sitten brittilaulajan Putiniksi luulema soittaja osoittautui pilailijaksi. Nyt Kreml on kertonut Putinin puhuneen oikeasti homoikonin kanssa.

musiikki
Elton John esiintymässä
Elton John esiintymässä Berliinissä 5. syyskuuta 2013.Florian Schuh / EPA

Homojen oikeuksien puolestapuhujana tunnettu brittimuusikko Elton John on puhunut Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Puhelinkeskustelusta kertoneen Kremlin mukaan kaksikko sopi Putinin aloitteesta käydyn puhelun aikana tapaavansa heti, kun aikataulut sen sallivat.

Venäjällä voimassa olevaa "homopropagandan" kieltävää lakia arvostellut Elton John on aiemmin ilmaissut haluavansa puhua Putinin kanssa homojen oikeuksista Venäjällä. Laulaja luuli päässeensä Putinin kanssa puheisiin jo viime viikolla, mutta tuo puhelu osoittautui sittemmin pilasoittajan tekemäksi. Kremlin mukaan aito Putin pahoitteli nyt Elton Johnin joutumista venäläisten televisiotoimittajien pilan uhriksi.

Elton Johnin ja Vladimir Putinin tapaamisen ajankohdasta ei ole toistaiseksi tietoa. Sen sijaan Putinin ja toisen homojen oikeuksien puolustajan tapaamisajankohta on tiedossa. Venäjän presidentti tapaa Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman ensi viikolla New Yorkissa YK:n yleiskokouksen yhteydessä.

Lähteet: Reuters, AP