HBL: Kanerva ja Haglund epäilevät joutuneensa urkinnan uhreiksi

Ilkka Kanerva kertoo havainneensa häiriöitä linjalla useita kertoja käydessään turvallisuuspolitiikkaa koskevia puhelinkeskusteluja. Haglund sanoo vastaavien häiriöiden loppuneen, kun hänen pestinsä puolustusministerinä päättyi.

Kotimaa
Carl Haglund.
Carl Haglund.Jyrki Lyytikkä / Yle

Eduskunnan puolustusvaliokuntaa johtava Ilkka Kanerva (kok.) ja entinen puolustusministeri Carl Haglund (r.) epäilevät joutuneensa vieraan vallan salakuuntelemiksi. Hufvudstadsbladetin (siirryt toiseen palveluun) mukaan kumpikin poliitikko on havainnut puheluidensa aikana erikoisia häiriöitä, jotka viittaisivat urkintaan.

Asialla saattaisi olla ulkomaalainen tiedustelupalvelu. Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajanakin toimiva Kanerva kertoo havainneensa häiriöitä linjalla useita kertoja käydessään turvallisuuspolitiikkaa koskevia puhelinkeskusteluja.

Haglund kertoo tehneensä vastaavanlaisia havaintoja puolustusministerinä toimiessaan. Haglundin mukaan häiriöt loppuivat ministeripestin päättymiseen.

Hufvudstadsbladetin mukaan myös sen toimittajan Kanervan kanssa turvallisuuspoliittisesta tilanteesta käymän puhelinkeskustelun aikana linjassa oli häiriö ja puhelu katkesi.

– Aina puhelun sivutessa tällaista aihetta tapahtuu näin. Näin ei käy, kun keskustelen urheilusta tai Varsinais-Suomen asioista, Kanerva sanoo HBL:n haastattelussa.

Kanerva kertoo olleensa yhteydessä Suojelupoliisiin ja eduskunnan turvallisuushenkilöstöön, mutta hänen mukaansa asialle ei ole voitu tehdä mitään. Kysymykseen urkkijasta Kanerva vastaa HBL:lle:

– En tiedä, mutta en usko kyseessä olevan Portugalin tiedustelupalvelu.