Elonkerjuun viimeiset keikat viikonloppuna – fanit luottavat paluuseen

Pohjalaisbändi Elonkerjuu heittää viimeiset keikat tulevana viikonloppuna, minkä jälkeen yhtye jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle. – Sitten kun tuntuu siltä, palaamme rytinällä ja sen varmasti kuulee, muotoilee hyväntuulinen solisti Juha Lagström tauon kynnyksellä.

Kotimaa
Elonkerjuun solisti Juha Lagström hyväntuulisena matkalla Seinäjoelta Vaasaan toiseksi viimeiselle keikalle.
Pauliina Jaakkola / Yle

Pohjalaisbändi Elonkerjuu-yhtye heittää viimeiset keikkansa viikonloppuna Vaasassa ja Helsingissä. Tämän jälkeen bändi jää määrittelemättömän mittaiselle tauolle, jonka kestoa ei tiedä kukaan.

– Se saattaa olla, että meillä on ensi keväänä uusi biisi, tai sitten se voi olla kymmenen vuoden päästä. Näin voisi ilmoittaa, että tulemme takaisin sitten, kun meillä on lauluja joita me halutaan alkaa työstämään ja tekemään studiossa. Sitten kun tuntuu siltä, palaamme rytinällä ja sen varmasti kuulee, naurahtaa hyväntuulinen solisti Juha Lagström matkalla Seinäjoelta Vaasaan toiseksi viimeiselle keikalle.

Yhtye ei ole kuitenkaan Lagströmin mukaan heittämässä hanskoja tiskiin ja viettämässä viikonloppuna jäähyväisiä.

– Tämän vuoden puolella ei joka tapauksessa keikkailla. Nämä eivät ole jäähyväiset, mutta kaikille meille on kysymysmerkki, koska keikkaillaan seuraavan kerran, mies toteaa.

Fanit suru puserossa

Elonkerjuun taivalta on seurannut jo kauan vannoutunut faniryhmä. Faniklupi Syntymähäjyt ry viettää Vaasassa 10-vuotisjuhlaansa heti keikan jälkeen.

– Kyllähän tämä haikealta vaikuttaa. Taatusti nousee tunteet pintaan keikalla, ja täytyy varata nenäliinat mukaan. Aiomme kuitenkin odottaa, että he tulevat takaisin ja mahdollisimman pian, sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Markku Hirvelä Riihimäeltä.

Myös Juha Lagström aikoo varautua illan keikkaan nenäliinoilla.

– Pelkään kyllä, että itken siellä enemmän kuin Vain elämää -kausissa yhteensä.

Solisti haluaa myös lähettää terveisiä faneilleen.

– Pysykää sellaisina ihmisinä kuin te olette, ja uskon että pysyttekin. Sitten kun tuntuu siltä, palaamme rytinällä ja sen varmasti kuulee, naurahtaa Lagström.

Elonkerjuu esiintyy perjantaina 25.9. Vaasan Ritzissä ja viimeinen keikka ennen taukoa on lauantaina 26.9. Pressassa Helsingissä.