Turvapaikanhakija Lahden välikohtauksesta: "Toivotaan, ettei asia ole sen suurempi"

Lahteen saapunut turvapaikanhakija päätti suunnata Suomeen kuultuaan televisiosta pääministeri Sipilän tarjouksesta majoittaa pakolaisia kotiinsa. Lahdessa turvaa hakevia vastassa oli kiviä ja ilotulitteita heitellyt joukko mielenosoittajia.

Kotimaa
Turvapaikanhakijoita Lahdessa

Kurditaustainen Naseer Mohhammad kuuli syyskuun alussa televisiosta, että Suomen pääministeri haluaa antaa oman talonsa vapaaehtoisesti pakolaisten käyttöön. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) päätös oli hänelle keskeinen syy hakea turvaa Suomesta.

– Tuli mieleen, että Suomi on rauhallinen maa ja täällä on hyvä kansa. Ajattelimme, että nyt suuntaamme kyllä Suomeen, kertoo Naseer.

Elokuussa Irakista matkaan lähtenyt Naseer tuli Suomeen yksin. Hän toivoo, että perhe tulee perässä.

Saavuttuaan Lahteen Naseer sai kuulla vastaanottokeskuksessa viime yönä tapahtuneesta välikohtauksesta. Aikaisemmin yöllä tulleiden turvapaikanhakijoiden saapumista oli protestoitu ampumalla bussia ilotulitteilla. Avustustyöntekijät taas saivat kiviä niskaansa.

– Kyllä, olemme kuulleet siitä. Osa ihmisistä on eri mieltä. Toivotaan, ettei asia ole sen suurempi, pohtii Naseer.

Lahteen on yön ja aamun kuluessa tullut noin 200 turvapaikanhakijaa. Perjantain aikana odotetaan vielä yhtä bussillista.

Toimittaja Suvi Turunen haastatteli Naseer Mohhammadia Ylen aamu-tv:ssä.