1. yle.fi
  2. Uutiset

Soini Hennalan Ku Klux Klan -kuvasta: "Suomen lipun liittäminen siihen on kuvottavaa"

Ulkoministeri Timo Soini sanoo, että järkevien ja vastuullisten tahojen on saatava ihmiset nyt ymmärtämään, missä rajat menevät.

Kotimaan uutiset
Timo Soini
Timo Soini kommentoi Ku Klux Klan -kuvaa Leikola & Lähde -ohjelman jälkeen myös Yle uutisille

Perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini tuomitsee tiukasti Lahden Hennalassa otetun kuvan, jossa poseeraa Ku Klux Klan - asuun pukeutunut henkilö. Lahden Hennalassa osoitettiin perjantain vastaisena yönä mieltä kaupunkiin saapuneita turvapaikanhakijoita vastaan ja heiteltiin ilotulitteilla heitä kuljettanutta bussia.

– Kuvaan ei liity mitään hyvää. Ku Klux Klan on rasistinen ja ihmisvihamielinen järjestö. Suomen lipun liittäminen siihen on kuvottavaa, Soini kommentoi Yle Radio 1:n Leikola ja Lähde -ohjelmassa.

Noin kymmenen ihmistä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa.
Joitain kymmeniä ihmisiä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa 24. syyskuuta.Heikki Ahonen / Yle

Soini arvelee, että suomalaisessa yhteiskunnassa ja sosiaalisessa mediassa on kasvanut erilaisia "kuplia", kun eri mieltä olevat ihmiset puhuvat toistensa ohi ja kiihottavat toisiaan.

– Tämä pätee muuhunkin kuin maahanmuuttokeskusteluun: kärjistetään ja ymmärretään tahallaan väärin, leimataan toisia perusteettomasti, on Soinin näkemys tilanteesta.

Soini nostaa esimerkiksi saamansa vihapostin ja hyökkäyksen valtiovarainministeri Alexander Stubbin (kok.) kotia kohtaan. Soinin mukaan kukaan ei ole tilanteen syntymiseen viaton, vaan syypäitä löytyy niin perussuomalaisista kuin "punavihreästä kuplastakin".

Soini sanoo, että järkevien ja vastuullisten tahojen on saatava ihmiset nyt ymmärtämään, missä rajat menevät.

– Maahanmuuttopolitiikasta ollaan eri mieltä, mutta siinä ei voida lähteä keinoille ja tavoille, joiden päässä on vihaa, tuhoa ja katkeruutta, Soini painottaa.

Lue seuraavaksi