Lahjoituksia turvapaikanhakijoille tuli yli äyräiden

Kajaanissa on kerätty viime viikkoina vaate- ja tavaralahjoituksia turvapaikanhakijoille. Lahjoituksia on tullut niin paljon, että keräys lopetetaan aiottua aiemmin.

turvapaikanhakijat
Lahjoitettuja kenkiä kassissa
Nina Keski-Korpela / Yle

Kajaanissa on kerätty vaate- ja tavaralahjoituksia turvapaikanhakijoille syyskuun alkupuolelta lähtien. Kainuulaiset ohjeistettiin viemään lahjoituksensa Kajaanin kierrätyskeskus Entrinkiin, josta SPR:n paikallisjaosto on toimittanut tavaran edelleen eteenpäin.

Lahjoituksia oli tarkoitus vastaanottaa aina lokakuun loppuun saakka, mutta tavaraa on tullut jo nyt niin paljon, että keräys lopetetaan. Viimeinen lahjoitusten vastaanottopäivä on tänään perjantaina 25. syyskuuta.

Minulla jäi suu auki, kun kävin tavaramäärää katsomassa.

Pirjo Kontio

– Toki, jos tarvetta ilmenee, aloitamme keräyksen uudelleen, toteaa Punaisen Ristin Kajaanin osaston puheenjohtaja Pirjo Kontio.

Hän muistuttaa, että kierrätyskeskukseen voi toimittaa jatkossakin SPR:lle suunnattuja lahjoituksia.

– Kierrätyskeskus Entrinki toimittaa säännöllisesti lahjoituksia Suomen Punaisen Ristin Kontti-tavarataloihin, ja tuotteet ohjataan Joensuun toimipisteeseen.

Tämän syksyn keräyksen kaikki lahjoitukset on jaettu Kainuuseen saapuneille turvapaikanhakijoille.

– Valtavan iso kiitos kaikille apua tuoneille. Minulla jäi suu auki, kun kävin tavaramäärää katsomassa. On tuotu toiveiden mukaista, hyväkuntoista tavaraa, erityisesti lapsia on huomioitu paljon, Pirjo Kontio kiittelee.