Suomen maine kasvoi? Ylen kuvat kaapuun pukeutuneesta miehestä levisivät maailmalle

Lukuisat ulkomaiset uutisvälineet ovat esitelleet Lahden torstai-iltaisen väkivallan Punaisen ristin työntekijöitä kohtaan sekä tapahtumiin osallistuneen Ku Klux Klan -vaatteisiin pukeutuneen miehen.

turvapaikanhakijat
Noin kymmenen ihmistä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa 24. syyskuuta 2015.
Noin kymmenen ihmistä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa 24. syyskuuta.Heikki Ahonen / Yle

Monien maiden viestimet ovat kertoneet torstai-iltaisista tapahtumista Lahden vastaanottokeskuksen edustalla. Huomiota on herättänyt kuva, jossa turvapaikan hakijoita vastustanut suomalaismies oli pukeutunut rasistisen terroristijärjestön Ku Klux Klanin asuun.

Suomen lippua heiluttaneen kaapuun pukeutuneen miehen kuva oli etusivun uutinen ainakin Ruotsin televisiossa SVT:ssä ja Norjan yleisradioyhtiössä NRK:ssa. Yhtiöt raportoivat luonnollisesti myös kiviä SPR:n työntekijöiden päälle heittelleistä mielenosoittajista.

Ruotsissa tapauksesta uutisoivat myös mm. Expressen, Aftonbladet ja Dagens Nyheter. Norjassa asian mainitsi suosittu VG-sivusto.

Lahtelaiset kivenheittelijät pääsivät myös maailmanlaajuisten uutistoimistojen palstoille, sillä heidän tekemisensä noteerasivat ainakin Reuters, AP ja AFP.

Uutisvälineet panivat myös merkille jyrkän tuomion, jonka Suomen poliittinen johto antoi ulkomaalaisvihamielisille mellakoijille. Sekä pääministeri Juha Sipilä (kesk.), ulkoministeri Timo Soini (ps.) että valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) tuomitsivat selkein sanoin Lahden tapahtumat ja väkivallan.