1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi antoi sakkoja Hennalassa mellakoineille

Poliisi jatkaa Hennalan viimeöisen mielenosoituksen selvittelyä. Kaksi henkilöä sai sakkoja räjähdysaineen varomattomasta käytöstä ja järjestysrikkomuksesta.

Kuva: Yle

Hämeen poliisi jatkaa Lahden Hennalassa tapahtuneen turvapaikanhakijoita vastustavan mieleniosoituksen selvittelyä. Mielenosoituksen tapahtumista otettiin kiinni kaksi henkilöä ja molemmille annettiin sakot.

– Toista sakotettiin räjähdysaineiden varomattomasta käytöstä. Toinen sai sakot järjestysrikkomuksesta, kertoo rikosylikomisario Martti Hirvonen.

Poliisin mukaan miehillä oli mukanaan töhrintään käytettävää spray-maalia yleisellä paikalla ilman hyväksyttävää syytä. Poliisin selvitettävänä on vielä se, ovatko kiinniotetut tai muut mielenosoituksessa mukana olleet syyllistyneet muihin rikoksiin.

Mielenosoittajat olivat paikallisia nuoria

Mieltään oli osoittamassa noin 40 henkilön suuruinen porukka. Poliisin mukaan mielenosoittajat olivat paikallista väkeä, lahtelaisia tai lähikuntien asukkaita.  

Poliisi menee paikalle tarvittaessa.

Martti Hirvonen

– Nuoria henkilöitä, mopoikäisiä ja nuoria aikuisia, kuvaa rikoskomisario Hirvonen mielenosoittajien taustoja.

Mielenosoittajat mekkaloivat Hennalassa, kun ensimmäinen turvapaikanhakijoita tuonut bussi saapui Lahteen puoliltaöin. Huutojen lisäksi mielenilmauksessa lensi ilotulitteita ja kiviä. Poliisilla ei ole tietoa, että ilotulitteiden käytöstä olisi tullut kenellekään vammoja.

Mielenosoituksen jälkeen Hennalassa on ollut rauhallista. Poliisin mukaan paikalla oleva vartiointiliike riittää järjestyksen ylläpitoon.  

– Meillä on yhteys Hennalaan, poliisi menee paikalle tarvittaessa turvaamaan järjestystä ja turvallisuutta. Jatkuvaa läsnäoloa ei tarvita, sanoo rikosylikomisario Martti Hirvonen.