Saimaa-aktivisti ilmoittautuu vapaaehtoiseksi purkamaan aavelaivaa

Saimaa-aktivisti Mikko Nikkinen on valmis osallistumaan Rauhan satamaan hylätyn Blue White Eaglen purku- ja siirtotyöhön. Nikkisen jututtamien ammattilaisten mukaan laivan purkamiseen menisi vain pari viikkoa. Ensin laivan omistajan pitäisi kuitenkin luopua aavelaivasta.

Kotimaa
Blue White Eagle laiturissa
Kari Kosonen / yle

Taipalsaarelainen valokuvaaja ja Saimaa-aktivisti Mikko Nikkinen on sitä mieltä, että Lappeenrannan Rauhan satamaan hylätyn Blue White Eagle -matkustajalaivan purku- ja siirtotyöhön löytyisi halukkaita, jos laivan omistaja luopuisi siitä.

– Olen tehnyt joitain tiedusteluja sen suhteen, että löytyisikö täältä yhteisvastuullinen ryhmä, jossa olisi innokkuuden lisäksi ammattitaitoa laivan purkamiseen ja siirtämiseen, Nikkinen kommentoi.

Saimaa on kansallisaarre ja siihen pitäisi suhtautua kunnioittavasti.

Mikko Nikkinen

Nikkisen mukaan tapa, jolla aavelaivan kanssa on toimittu ei ole suomalainen tapa kohdella luontoa.

– Edustan sitä näkökulmaa, että Saimaa on kansallisaarre ja siihen pitäisi suhtautua kunnioittavasti. Luontoon ei tulisi jättää mitään sinne kuulumatonta, Nikkinen toteaa.

Nikkisen jututtamien ammattilaisten mukaan laivan purkamiseen ja siirtämiseen menisi vain pari viikkoa, jos omistaja luopuisi laivasta.

"Joko laiva myydään tai tuhotaan"

Toni Pöntelin Lappeenrannan seudun ympäristötoimesta kertoo, että juuri nyt odotellaan laivan omistajan Itä-Suomen hallinto-oikeuteen tekemän valituksen kohtaloa.

– Joko laiva myydään tai tuhotaan. Tässä taloudellinen näkökulma ei ole ainoa, joka merkitsee. Asia halutaan hoitaa uskottavasti. Mikäli laiva päädytään purkamaan, niin Nikkinen kumppaneineen on yksi vaihtoehto. Purku täytyy kuitenkin kilpailuttaa, Pöntelin kommentoi.