1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Poliisi suojaa turvapaikanhakijoiden saapumista Itä-Suomessa

Poliisi on varautunut suojaamaan linja-autojen saapumisen hätämajoituksiin ja vastaanottokeskuksiin Itä-Suomessa.

Kuva: Adam Bellgrau / Yle

Itä-Suomen poliisi varautuu turvapaikanhakijoiden saapumiseen näkyvällä partioinnilla. Syynä tähän on turvapaikanhakijoita vastustavien mielenosoittajien mahdollisesti aiheuttamat levottomuudet.

– Lahden ikävä esimerkki osoittaa sen, että asiaa vastustavat pystyvät nopealla aikataululla reagoimaan. Poliisi on paikalla, kun turvapaikanhakijat saapuvat. Hätämajoituksiin ja vastaanottokeskuksiin ollaan yhteydessä ja sitä mukaan, kun turvapaikanhakijoita näihin siirretään, niin poliisi on paikalla näkyvällä partioinnilla, sanoo apulaispoliisipäällikkö Seppo Korhonen Itä-Suomen poliisilaitokselta.

Suomen Punainen Risti etsii kiivaasti hätämajoitustiloja ympäri Suomen. Myös Itä-Suomessa kartoitetaan tiloja viikonlopun tulijoiden varalle.

– Heti, kun tiedetään aikataulut ja ne täsmentyvät, niin on varauduttu, että ollaan vastaanottamassa turvapaikanhakijoita ja ennen kaikkea estämässä, jos siellä on asiaa vastustavia. Varmistamme, että kenenkään turvallisuudelle ei tapahdu mitään, Korhonen linjaa.

Poliisi on varautunut hälyttämään normaalin hälytysjärjestelmänsä kautta lisää väkeä töihin, jos vuorossa olevat poliisit eivät riitä.