1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. turvapaikanhakijat

SPR:llä pulaa koulutetuista vapaaehtoisista – katso Varsinais-Suomen turvapaikanhakijatilanne kartalta

Suomen Punainen Risti kaipaa lisää koulutettuja vapaaehtoisia erityisesti uusiin turvapaikanhakijoiden vastaanottotiloihin. Esimerkiksi Turun Paattisille saapui torstaina noin sata turvapaikanhakijaa.

Turvapaikanhakijat
Turvapaikanhakijoiden hätämajoituspaikat Varsinais-Suomessa 25.9.2105.
Turvapaikanhakijoiden hätämajoituspaikat Varsinais-Suomessa 25.9.2105.Kimmo Gustafsson / Yle

Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki SPR:n Varsinais-Suomen piiristä toivoo aktiivisuutta koulutetuilta vapaaehtoisilta.

– Meillä on täällä paljon verkkoja vesillä. Soitto- ja sähköpostilistat ovat kovassa käytössä. Lisäksi koulutetuille vapaaehtoisille on lähtenyt pyyntö saapua auttamaan pikaisesti, jos se vain on heille mahdollista, kertoo Lehtimäki.

Erityisesti Paattisten hoitokodissa Tortinmäellä tarvitaan nyt apua. Turvapaikanhakijoille tehdään aamu- ja iltapalat ja lisäksi heillä on paljon kysymyksiä, joten neuvontaa tarvitaan.

– Viikonlopun aikana ei ilmeisesti ole tulossa Turun seudulle suuria ryhmiä, joten meidän haasteemme on selvitä tästä viikonlopusta Paattisilla, kertoo Lehtimäki.

Vaatteiden lajitteluun kaivataan myös väkeä SPR:n Kontille. Sinne voi ilmoittautua ilman aiempaa kokemusta samalla tavoin kuin Nälkäpäivä-kerääjäksi. Lisätietoa löytyy SPR Varsinais-Suomen nettisivuilta, kertoo Lehtimäki.

Teltat pyritään purkamaan Pansiosta lähiaikoina 

Järjestöpäällikkö Sirpa Lehtimäki kertoo, että Runosmäen kouluun majoitetaan turvapaikanhakijoita todennäköisesti vasta ensi viikolla. Jos Pansion vastaanottokeskuksesta saadaan väkeä eteenpäin, niin teltat pystyttäisiin purkamaan.

– Viikonlopusta alkaen on luvattu jo kylmenpää säätä, joten on hyvä saada kaikki kohta sisätiloihin yöksi, pohtii Lehtimäki.