Vetrea Terveys aloittaa yt-neuvottelut – vähennystarve enintään 150

Neuvottelut koskevat koko konsernin henkilöstöä. Neuvottelujen perusteina ovat muun muassa organisaation uudistaminen sekä kuntoutustoimintaan kohdistuneet leikkaukset.

talous

Hoiva- ja kuntoutuspalveluja Itä-Suomessa tuottava Vetrea Terveys aloittaa koko henkilöstöään koskevat yhteistoimintaneuvottelut. Neuvottelujen perusteena ovat taloudelliset ja tuotannolliset sekä toiminnan uudelleen järjestelyistä johtuvat syyt.

Suunnitteilla olevat toimenpiteet aiheuttavat alustavan arvion mukaan enintään 150 henkilön vähentämistarpeen.

– Näistä sata on niin sanottuja varahenkilöitä, joilla ei välttämättä ole lainkaan työtunteja. Siten todellisuudessa vähentämistarve on enintään 50, toimitusjohtaja Soile Lahti kertoo.

Vetrea-konsernissa on tällä hetkellä 613 työntekijää. Pohjois-Savon toimipaikoista Iisalmessa on 101, Kuopiossa 96 ja Siilinjärvellä 47 työntekijää. Konsernilla on toimipaikkoja myös Kotkassa, Jyväskylässä, Jämsänkoskella, Savonlinnassa, Mikkelissä ja Joensuussa.

Tehostamalla toimintaansa Vetrea-konserni kertoo haluavansa parantaa kilpailukykyään Itä-Suomen suurimpana yksityisenä hyvinvointipalveluiden tuottajana.

Mahdolliset henkilöstövähennykset on tarkoitus kohdentaa ensisijaisesti hallinto- ja tukipalveluhenkilöstöön, eikä toimilla ole vaikutusta välittömään asiakastyöhön.

Samalla Vetrea-konserni uudistaa organisaationsa ja päivittää strategiansa.

– Isompi syy tähän on se, että uudistamme organisaatiota. Haluamme myös parantaa kannattavuuttamme. Kuntoutusasiakkaidemme määrissä on myös tapahtunut muutoksia esimerkiksi sotaveteraanien kohdalla. Myös Kelan kuntoutustoimintaan kohdistamat supistukset vaikuttavat, Lahti luettelee yt-neuvottelujen syitä.