Hätämajoitustilat täynnä Tampereella - Multisillan koulu otettaneen käyttöön viikonloppuna

Tampereen kaupunki varautuu majoittamaan turvapaikanhakijoita viikonloppuna Multisillan entiseen kouluun. Hätämajoitustilat varustetaan aluksi noin sadalle turvapaikanhakijalle.

Kotimaa
Multisillan koulurakennus.
Multisillan koulu on ollut tyhjillään vuoden alusta lähtien.Petri Aaltonen / Yle

Tampereen kaupungin, Tampereen ev.lut. seurakuntien ja SPR:n hätämajoitustiloissa on tällä hetkellä 700 turvapaikanhakijaa. Tämä tarkoittaa, että kaikki kaupungin hätämajoitustilat ovat täynnä.

Tampereella on varauduttu lisämajoitukseen siltä varalta, että viikonloppuna saapuu lisää pakolaisia. Uutta majoitustilaa on järjestetty Multisillan entisestä koulusta.
Hätämajoitustilat varustetaan aluksi noin sadalle turvapaikanhakijalle. Koulu on ollut tyhjillään vuoden alusta lähtien.

Vapaaehtoisia kaivataan

Tampereella kaivataan kiireesti lisää henkilökuntaa hätämajoitustiloihin sekä määräaikaisiksi valvojiksi että vapaaehtoisia heidän avukseen.

Valvojia palkataan eripituisiin määräaikaisiin työsuhteisiin. Heidän tehtävänään on muun muassa ohjata ja neuvoa turvapaikanhakijoita ja valvoa tilojen käyttöä.

Vapaaehtoisia tarvitaan esimerkiksi ruuan jakeluun, opastukseen ja neuvomiseen. Vapaaehtoisten työskentely voi kestää muutamasta tunnista pidempiaikaisiin vuoroihin.