Paavi Franciscus julkaisee pop-rock-albumin

Katolisen kirkon johtajan puheita taustoittaa musiikki rockista gregoriaanisiin kirkkolauluihin.

Ulkomaat
Paavi Franciscus on nostanut oikean peukalonsa pystyyn.
Paavi Franciscus.EPA

Vatikaanin hyväksymällä albumilla on 11 paavin julkista puhetta espanjaksi, italiaksi, portugaliksi ja englanniksi sekä virsiä nykymuusikoiden työstämänä, kertoo levy-yhtiö Believe Digital. "Pope Francis: Wake Up!" -levy julkaistaan 27. marraskuuta.

Sattumoisin myös brittiläinen pop-yhtye The Vamps julkaisee samana päivänä "Wake up!" -nimisen levyn. Uutistoimisto AP:n mukaan The Vamps on kertonut, etteivät he tienneet paavin julkaisevan levyä, mutta heidän mielestään tilanne on "todella siisti ja on kunnia julkaista samana päivänä samanniminen levy kuin paavi".

"Herää! Mene! Mene! Eteenpäin!"

Paavi Franciscuksen levyn nimiraita on "Wake Up! Go! Go! Forward!" eli "Herää! Mene! Mene! Eteenpäin!". Kappale on paavin puheesta vuodelta 2014 Etelä-Koreassa. Kappaleessa paavi kehottaa kuulijoita heräämään "sillä kukaan joka nukkuu, ei voi laulaa, tanssia ja iloita".

Levyllä kuultavat paavin puheet käsittelevät rauhaa, työtä, ihmisarvoa, hädässä olevia ihmisiä sekä ympäristöä, kertovat levyn tuottajat. Mukana on paavin rukous rauhan puolesta vuodelta 2014, kun Israelin presidentti Shimon Peres ja palestiinalaisten johtaja Mahmud Abbas vierailivat Vatikaanissa.

Tuottajat kertovat osan levyn tuotoista menevän pakolaisten tukemiseen.

Lähteet: Reuters, AP