1. yle.fi
  2. Uutiset

Kiusatusta tanssijapojasta kasvoi toisenlainen mies – "Se antoi potkun itselle ja omien unelmien saavuttamiselle"

Media-alalta tuttu Kristoffer Ignatius on vältellyt kotikaupunkiaan parinkymmenen vuoden ajan, koska tanssia harrastavaa poikaa kiusattiin ja jopa pahoinpideltiin. Hän halusi palata takaisin tapahtumapaikoille.

Kotimaan uutiset
Kristoffer Ignatius seisoo rautatietunnelin edessä.
Tiia Korhonen / Yle

Viime aikoina juontaja ja tuottaja Kristoffer Ignatius on reissannut Helsingin ja Kajaanin väliä usein, sillä hän on lauantaina mukana Tanssii Tavisten kanssa kilpailussa. Leikkiin hänet houkutteli mukaan tanssinopettaja Heli Hyvärinen, joka on Ignatiuksen lapsuuden ja nuoruuden ystävä.

– Kajaanissa kaikki liittyy hyvin läheisesti tanssiin, ihmiset ja paikat. Täällä Kajaanihallilla olen viettänyt satoja, jopa tuhansia tunteja. Ihmisen kroppa ja pää ovat ihmeellisiä, kun astun kentälle, tanssikuviot palaavat mieleeni, Ignatius kertoo.

Kaikki muistot eivät ole kuitenkaan yhtä kultaisia. Ujoa tanssijapoikaa kiusattiin koulussa ja vapaa-ajalla, koska hän oli erilainen eikä harrastanut samoja lajeja kuin muut.

– Kävelin äsken portaita, ja muistin, miten minut työnnettiin niitä alas. Minut myös pahoinpideltiin ihan tuossa Kajaanihallin vieressä. Pahoinpitelijöitä oli useita, eikä osa edes tuntenut minua. Se oli loppusysäys sille, että halusin täältä pois. Koko ajan mieleen tulee jänniä takaumia, mutta ne eivät tunnu enää pahalta, Ignatius kertoo.

" Se oli terapeuttista ja puhdistavaa"

Ignatiukselle on tärkeää, että hän on päässyt käymään Kajaanissa tutuissa paikoissa, myös pahoinpitelypaikalla. Pahoinpitelijöistään Ignatius on tavannut kasvotusten yhden.

– Hän halusi nähdä minut, koska myös hänellä on ollut paha olla. Minäkin halusin vaihtaa hänen kanssaan muutaman sanan. Törmäsimme täällä toisiimme, juttelimme ja kävimme tilannetta läpi. Hän pyysi minulta anteeksi, ja tavallaan 17 vuoden takaiselle jutulle tuli piste. Se oli terapeuttista ja puhdistavaa.

Koko ajan mieleen tulee jänniä takaumia, mutta ne eivät tunnu enää pahalta.

Kristoffer Ignatius

Kotikaupunkiaan Ignatius kertoo yhdessä vaiheessa jopa vihanneensa. Tapahtuneet antoivat hänelle kuitenkin sysäyksen lähteä toteuttamaan unelmiaan. Ujosta tanssijapojasta on tullut täysin toisenlainen mies. Ignatius työskentelee media-alalla ja on mukana muun muassa koulukiusaamista ehkäisevissä kampanjoissa.

– Kun sitä kuuli silloin lapsena, että sinusta ei tule mitään, niin se antoi potkun itselle ja omien unelmien saavuttamiselle. Olen myös päässyt etenemään unelmissani hyvin pitkälle. Olen ollut onnekas, koska työskentelen nyt ammatissa, jota halusin tehdä jo pikkupoikana. Se tuntuu tosi hyvältä.

Mies nostaa naisen tanssissa polvilleen.
Kristoffer Ignatius ja Heli Hyvärinen osallistuvat Tanssii Tavisten kanssa kilpailuun lauantaina. Ignatius uskoo, että he jatkavat tanssimista yhdessä myös myöhemmin.Tiia Korhonen / Yle

Ignatius on ollut pitkään töissä radiossa. Nyt hän työskentelee myös televisiossa kanavaäänenä, juontajana ja sosiaalisen median vastaavana. Lisäksi hän pyörittää omaa yritystä, tekee juontokeikkoja, kouluttaa ja hänellä on artisti- ja yritysasiakkaita.

Hän pyysi minulta anteeksi, ja tavallaan 17 vuoden takaiselle jutulle tuli piste.

Kristoffer Ignatius

Vaikka töitä tulee välillä tehtyä ehkä liikaakin, Ignatius sanoo elävänsä unelmaansa. Hän myöntää, että Kajaaniin ja tanssin pariin palaaminen ovat herättäneet myös uudenlaisia toiveita.

– Kaikki ne tanssijan fiilikset ovat heränneet hyvällä tavalla uudelleen henkiin. Uskon, että Helin kanssa tulemme jatkamaan yhteistä taivalta tanssin puolella. Minulla on vähän sellainen kutina, että kilpatanssi houkuttelee ja saatan lähteä jopa kilpaparketille. Ainakin kokeilemaan pitää mennä.

Lue seuraavaksi