Eston Kohver: On hyvä olla kotona

Viron suojelupoliisi Kapo ja sisäministeriö pitivät tiedotustilaisuuden Venäjällä vangittuna olleen suojelupoliisi Eston Kohverin vapauttamista. Myös Eston Kohver esiintyi tilaisuudessa lyhyesti.

Ulkomaat
Eston Kohver.
Postimees

Venäjällä yli vuoden vangittuna ollut Viron suojelupoliisin työntekijä Eston Kohver saapui median eteen Tartossa, Virossa. Hän kiitti kaikkia, jotka auttoivat hänen perhettään ja häntä itseään vankeuden aikana sekä tekivät töitä vapautumisen eteen.

– On hyvä olla kotona, Kohver sanoi.

Hän poistui tiedotustilaisuudesta lyhyen lausuntonsa jälkeen.

Vangit armahdettiin ja vaihdettiin

Tiedotustilaisuudessa Kohverin vapauttamisesta kertoivat Viron suojelupoliisin johtaja Arnold Sinisalu ja sisäministeri Hanno Pevkur.

–Vapauttamista edelsivät pitkäaikaiset neuvottelut, joiden tuloksena Kohver vaihdettiin Dresseniin, kertoi sisäministeri Pevkur.

Pevkurin mukaan vankienvaihtoa ennen Viron presidentti armahti Dressenin. Aleksei Dressen istui 16 vuoden vakeustuomiota maanpetoksesta. Hänet pidätettiin vuonna 2012 epäiltynä tietojen välittämisestä Venäjälle.

Myös Venäjän presidentin kerrottiin armahtaneen Kohverin.

Pevkurin ja Sinisalun mukaan neuvotteluissa ei ollut kolmatta osapuolta, mutta kansainvälinen tuki auttoi Kohverin vapauttamisessa.

Pyyntö medialle: antakaa Kohverin olla rauhassa

Suojelupoliisin Sinisalu kiitti mediaa siitä, että Kohverin perheen yksityisyyttä kunnioitettiin ja toivoi saman jatkuvan. Sinisalun mukaan Kohver ei halua julkisuutta.

Sinisalu ei myöskään kommentoinut tarkasti sitä, milloin Kohver mahdollisesti palaisi tehtäviinsä. Sinisalun mukaan asiaan palataan, kun Kohver palaa lomalta.