Maailmanpolitiikan professori ärähtää: ”Suomea brändätään suomalais-ugrilaiseksi junttikansaksi”

Helsingin yliopiston maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen arvostelee ankarasti Suomea menetetystä maineesta. Professorin mukaan Suomi on onnistunut viime aikoina lokaamaan mainettaan mm. kansainvälisen ympäristöohjelman ja YK-järjestöjen rahoituksen leikkauksilla. Myös Suomen pakolaispolitiikka saa professorin jyrähtämään maineen tuhosta.

Aamu-tv
Helsingin yliopiston maailmapolitiikan professori Teivo Teivainen.
Maailmanpolitiikan professori Teivo Teivainen arvioi aamu-tv:ssä Suomen mainetta.

Suomen leikkaukset koko YK:n ympäristöohjelman UNEPin kuuden miljoonan euron perusrahoituksen ja maamme YK-järjestörahoituksen pieniminen alle puoleen tämänvuotisesta saavat Helsingin Yliopiston maailmanpolitiikan professorin Teivaisen ärähtämään maan maineen perään.

Myös kiristynyt pakolaispolitiikkamme saa maailmanpolitiikan professorin käyttämään terävää sanansäilää. Professori Teivo Teivaisen mukaan Suomi on liukumassa pois pohjoismaisten valtioiden ryhmästä.

– Olemmeko me brändäämässä Suomea jonkinlaiseksi suomalais-ugrilaiseksi junttikansaksi, sivaltaa Ylen aamu-tv:ssä haastateltu Teivainen.

Tyhjän äänestäminen EU:ssa pakolaiskysymyksessä ja iskut kotimaassa turvapaikanhakijoita kohtaan ovat lommoja kansainväliseen maineeseen.

– Suhtautumisessa pakolaisiin olemme menossa Unkarin kanssa samaan mustaan aukkoon. Ei kauhean hyvältä näytä tämä Suomen yhdistetty sisä- ja ulkopolitiikka. Suomen mainetta tuhottu aika tehokkaasti, jatkaa professori Teivo Teivainen.

Junttikansan leima ei ole Suomelle pelkkä ”kauneusvirhe", sanoo professori Teivo Teivainen.

– Kun meillä itsellämme on hätä: taloudellisesti, sotilaallisesti tai kohtaamme luonnonkatastrofin, silloin testataan tekojen seuraukset. Se, onko Suomi ollut solidaarinen silloin, kun muilla on ollut hätä, vaikuttaa siihen, miten muut tulevat auttamaan.