Koe uusi yle.fi

Järjestelykeskukseen 1800 tulijaa viikossa – suurin osa on irakilaisia

Poliisi on purkanut viikonlopun aikana Tornion järjestelykeskukseen syntynyttä jonoa. Sunnuntaina iltapäivään mennessä polisii oli ehtinyt rekisteröidä noin 160 henkilöä.

Kotimaa
Turvapaikanhakijat jonottavat pääsyä Tornion järjestelykeskuksessa.
Kati Teirikko / Yle

Tornion järjestelykeskukseen jätettiin ensimmäisen viikon aikana 1800 turvapaikkahakemusta. Suurin osa turvapaikanhakijoista on irakilaisia, mutta tulijoita on ollut myös Afganistanista, Somaliasta ja Syyriasta.

Poliisi sai viikonloppuna purettua järjestelykeskukseen alkuviikosta syntyneitä jonoja. Pisimmillään rekisteröintiä on joutunut odottamaan kaksi vuorokautta. Näiden joukossa on ollut sekä yksin matkustavia miehiä että perheitä.

Suurin osa hakijoista on ollut Järjestelykeskuksessa noin vuorokauden. Tornion järjestelykeskus ja siihen liittyvät toiminnat työllistävät Torniossa 200 ihmistä.

Liikuntahalli on tyhjennetty

Torniossa sijaitseva Putaan liikuntahalli palaa vähitellen normaaliarkeen, sillä liikuntahalli tyhjennettiin sunnuntaina turvapaikanhakijoista. Heidät siirrettiin järjestelykeskukseen kaupungin keskustaan.

Putaan liikuntahalli on toiminut turvapaikanhakijoiden hätämajoituspaikkana.

Yle.fi-etusivulla juuri nyt:

Hallituspolitiikka

Asiantuntijat varoittavat kaaoksesta: Soten uudet tietojärjestelmät yhä liian hataralla pohjalla

Doping

Venäjä menetti taas lisää Sotshin olympiamitaleita – kisojen mitalitilaston ykkösenä keikkunut isäntämaa on pudonnut jo neljänneksi

Egypti

Egyptin media: Ainakin 235 kuollut hyökkäyksessä moskeijaan

Maajoukkuekoripallo

Tässä on Susijengin kokoonpano MM-karsinta-avaukseen – Korisliigan paras kotimainen pistemies ulkona