1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Syytökset pahoinpitelystä leviävät somessa – poliisille ei ilmoitusta tapahtuneesta

Kajaanilaismies on kertonut Facebook-sivullaan joutuneensa neljän ulkomaalaismiehen pahoinpitelemäksi viime viikon lopulla Kajaanin keskustassa. Mies sanoo tehneensä rikosilmoituksen maanantaiaamuna, mutta poliisin mukaan ilmoitusta ei ole tehty. Poliisi kävi maanantaina puhuttamassa miestä tämän kotona.

Kotimaan uutiset
Poliisit tutkivat Kajaanin Prisman tunnelissa
Julia Sieppi / Yle

Rikoskomisario Hannu Rönkkö kertoi maanantaina aamupäivällä, ettei poliisin tietoon ole tullut rikosilmoitusta viime torstaina niin sanotussa Prisman alikulussa tapahtuneesta pahoinpitelystä.

Yle Kainuu tavoitti kajaanilaismiehen, joka sanoi tehneensä rikosilmoituksen asiasta maanantaiaamuna kello kahdeksan aikaan. Mies kertoi myös, että kaksi poliisia on tulossa häntä kuulemaan.

Kukaan ei ole tullut tekemään asiasta rikosilmoitusta.

Hannu Rönkkö

Rikoskomisario Hannu Rönkkö sanoi, että ensimmäinen kontakti mieheen saatiin, kun poliisipartio meni käymään hänen luonaan. Partio lähti selvittämään asiaa, kun poliisi oli saanut tiedon miehen Facebook-kirjoituksista.

Poliisin mukana asiassa on tehty tutkintaa ja asiaa selvitellään parhaillaan.

Verkkojulkaisu uutisoi asiasta näyttävästi

Mies kertoi aiemmin Facebook-sivullaan, että hän olisi joutunut neljän ulkomaalaisen miehen pahoinpitelemäksi torstaina 24.9. Hän kirjoitti, että juttua tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely, tapon yritys ja ryöstön yritys.

– Kukaan ei ole tullut tekemään asiasta rikosilmoitusta, sanoi rikoskomisario Hannu Rönkkö maanantaina aamupäivällä.

Verkkosivusto MV-lehti kertoi tapahtumasta näyttävästi sunnuntaina 27.9.otsikolla "Neljä ulkomaalaista yritti ryöstää miehen Kajaanissa". Tapaus on saanut runsaasti julkisuutta etenkin sosiaalisessa mediassa.