Sipilän mielen muuttanut kätilö: "Tämä oli illan paras uutinen – Kiitos Sipilä!"

Vierailu A-studiossa tuotti kätilöille runsaasti positiivista palautetta.

Kotimaa
Kätilöt Nina Heinikoski ja Raakel Shapcott (oik.) haastateltavina syyskuun 16. päivä A-studiossa.
Kätilöt Nina Heinikoski ja Raakel Shapcott haastateltavina syyskuun 16. päivä A-studiossa.Yle

Kätilöt Nina Heinikoski ja Raakel Shapcott kertoivat 16. syyskuuta Ylen A-studiossa, miten sunnuntailisien leikkaukset olisivat vaikuttaneet heidän saamaansa palkkaan. Heidän kertomansa sai pääministeri Juha Sipilän harkitsemaan leikkausaikeita uudelleen. Maanantaina Juha Sipilä kertoi, että lisiä ei sittenkään leikata.

– Tämä on aivan mahdottoman hienoa. Kyllä me olemme iloisia! Tämä on päivän paras uutinen, riemuitsi kätilö Nina Heinikoski maanantai-iltana Yle Uutisille kuultuaan uutisen.

– Jos leikkauksia on pakko tehdä, leikataan kaikilta tasapuolisesti. Kiitos tästä Sipilälle, iloitsi Heinikoski.

Aiemmin esitetty haittalisien leikkaus koski vain osaa työntekijöistä, vuorotyötä tekeviä. Kätilön palkasta kaavaillut leikkaukset olisivat vieneet jopa 1 800 euroa vuodessa. Vierailu A-studiossa tuotti kätilöille runsaasti positiivista palautetta.

– Se koskee meitä paljon, koska pitää olla niin vahva miehitys myös yössä ja viikonlopussa, totesi Heinikoski. Samalla hän muistuttaa, että tämä asia on tärkeä kaikille vuorotyötä tekeville.

Toivoa leikkauskaavailujen perumisesta oli ylläpidetty koko ajan.

– Emme oikeastaan koskaan uskoneet, että niin tulisi käymään (eli lisiä leikattaisiin). Se oli aivan pöyristyttävä ehdotus, päivitteli Heinikoski.