1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Downton Abbey -kartano avaa ovensa viimeisen kerran

Huippusuosittu tv-sarja Downton Abbey jatkuu ensi viikolla. Uudesta kaudesta tulee faneille katkeransuloinen, sillä se on sarjan viimeinen. Ilmassa on kuitenkin huhuja elokuvasta, joten paluu herraskartanoon voi vielä olla mahdollista. Yle haastatteli sarjan tähtiä Lontoossa.

kulttuuri
Kuva tv-sarjasta Downton Abbey
Yle kuvapalvelu

– Kyyneleet kihosivat silmiin viimeisenä kuvauspäivänä, mikä yllätti minut. Sanoimme hyvästit muille näyttelijöille ja koko kuvausryhmälle.

Downton Abbey -sarjan lopettaminen nosti tunteet pintaan jopa jäyhää Mr. Carsonia esittävälle Jim Carterille.

Haikeudesta huolimatta näyttelijät pitävät suosion huipulla lopettamista oikeana päätöksenä.

– Käsikirjoittajamme Julian Fellows sanoo aina, että on parempi jättää juhlat, kun ne vielä ovat käynnissä, kartanon isäntää Robert Crawleya esittävä Hugh Bonneville summaa.

Säilyykö kartano Crawley-suvulla?

Downton Abbey -kartanon isäntä toivoo uuden kauden alussa voivansa pysäyttää ajan rattaat. Yhteiskunta muuttuu ja Robert Crawley huomaa, että hänen perheensä täytyy sopeutua tai kuolla.

– Downton Abbey on uhattuna. Tämä käy selväksi, kun kuulemme, että naapurini täytyy myydä kartanonsa. Tämä on hälytyskello Crawleyn perheelle, Hugh Bonneville kuvailee alkuasetelmaa.

Hugh Bonneville
Robert Crawleya esittävä Hugh Bonneville.Yle Kuvapalvelu

Herrasväki on ahtaalla, mutta palveluskunnalle avautuu uusia mahdollisuuksia yhteiskunnan muuttuessa. Ihmissuhteet taas tuottavat jälleen päänvaivaa niin kartanon ylä- kuin alakerrassa.

– Lady Mary etsii sisäistä rauhaansa, mutta lähettyvillä on tietenkin aina pari komeaa kosiskelijaa, henkilöhahmoa tulkitseva Michelle Dockery naurahtaa.

Downton Abbey valkokankaalle?

Downton Abbeyn faneilla on vielä toivoa jälleennäkemisestä uuden kauden päätyttyä, sillä ilmassa on huhuja elokuvasta. Tähtikaarti lähtisi ilomielin mukaan, jos juorut käyvät toteen.

– Ei ole mitään syytä, miksi elokuva ei olisi menestys, kuten Sinkkuelämää- ja Entourage-filmit. Downton Abbeyllä on jo valmiiksi maailmanlaajuinen yleisö, Thomas Barrowta esittävä Rob James-Collier uskoo.

Lue seuraavaksi