Keski-ikäinen nainen vangittiin tuhopoltosta - samassa osoitteessa paloja aiemminkin

Keski-ikäinen jyväskyläläinen nainen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä tuhopoltosta. Tulipalo sytytettiin viikko sitten kerrostalon kellarin häkkivarastoissa Keihäsmiehenkatu 4:ssä Kypärämäessä. Poliisi pääsi naisen jäljille omien tutkimusten avulla.

Kotimaa
Keski-ikäinen nainen jäi kiinni häkkivarastojen polttamisesta.
Keski-ikäinen nainen jäi kiinni häkkivarastojen polttamisesta.Arvo Vuorela / Yle

Nainen otettiin kiinni viime perjantaina. Esitutkinta on vielä kesken, joten poliisi ei tiedota tuhotyöstä vielä tarkemmin.

Kerrostalon häkkivarastotilan tulipalo oli sytytetty aamuyöllä 21. syyskuuta. Palosta aiheutui palo-, noki- ja savuvahinkoja kahdentoista asukkaan varastokomeroille. Talon asukas teki ilmoituksen savuhavainnosta kello 04.29. Talo on tapahtuma-aikana ollut lukittu ja myös häkkivarastoon johtava ovi on pidetty lukittuna.

Ovikoristeita poltettu aiemmin

Tulipaloja on Keihäsmiehenkatu neljässä sytytetty myös aiemmin. Marraskuussa 2014 E-talon asunnon postiluukusta pudotettiin palava ovikoriste. Ovikoristeita on sytytetty ilta-aikoina palamaan tammi- ja helmikuussa useita kertoja A-, C-, D- ja E-taloissa.

Vahingot näissä viidessä palossa jäivät vähäisiksi. Poliisi jatkaa myös näiden palojen selvittämistä.

Poliisi on edelleen kiinnostunut kaikista maanantain 21.9.2015 häkkivarastopaloon sekä aikaisempiin paloihin liittyvistä tiedoista ja vihjeistä. Ne pyydetään ilmoittamaan suoraan asian tutkijoille numeroon 050 456047.