13-vuotias Väinö kaatoi hirven ja vasan – metsästysliiton tiedottajan mukaan nuoret metsästäjät herättävät tunteita

13-vuotias puumalalainen Väinö Valtonen ampui viime viikonloppuna samasta passista peräkkäin sekä vasan että emän. Metsästäjäliiton järjestötiedottajan mielestä metsästys on nuorille sopiva harrastus, sillä siinä oppii vastuullisuutta.

Kotimaa
Nuori puumalalainen metsästäjä Väinö Valtonen.
Aki Valtonen

13-vuotias Väinö Valtonen teki tämän vuoden hirvenmetsästyksessä enemmän kuin moni metsämies koko uransa aikana: Valtonen kaatoi samasta passista peräkkäin sekä vasan että emän. Valtonen kertoo, ettei hän kerennyt olla passissa isänsä kanssa kuin kymmenisen minuuttia ennen kuin sai saaliinsa.

– Olin aika ylpeä, Väinö Valtonen kertoo.

Metsästys on hänelle yksi harrastus muiden muassa. Valtonen kertoo pitävänsä siitä, koska metsästäessä saa liikkua luonnossa.

Metsästäjäliiton järjestötiedottajan Kai Tikkusen mukaan metsästys on hyvä harrastus nuorille, sillä siinä oppii myös sosiaalisia taitoja sekä aseen vastuullista käsittelyä.

Metsästysseurat ukkoutuvat

Metsästysseurojen ukkoutumisesta on puhuttu jo vuosia. Metsästäjäliiton Kai Tikkusen mukaan kovin monessa seurassa keski-ikä on yli 50.

– Syynä on muun muassa se, että monissa seuroissa jäsenen täytyy tuoda maata mukanaan, eikä nuorilla sitä yleensä ole.

Tikkusen mielestä nuoret metsästäjät tuovat seuroihin innostuneisuutensa sekä myös fyysisen kuntonsa. Niinpä nuorista metsästäjistä uutisoiminen on hänestä hyvä asia.

Joku on saanut jopa sellaista postia, että sinusta tulee seuraava kouluampuja.

Kai Tikkunen

Haukkuja nuorille metsästäjille

Kai Tikkunen kertoo, että nuorista metsästäjistä kertominen herättää myös paljon vihaa metsästyksen vastustajissa.

– Joku on saanut jopa sellaista postia, että sinusta tulee seuraava kouluampuja.

Tikkusen mielestä ajatus on vieras, sillä metsästys on tarkkaan säädeltyä. Siinä nuori nimenomaan oppii, että aseen käytöllä on seurauksia.

Valtosen hirvisaaliista kertoi ensimmäisenä Puumala-lehti.