Hennalan kaapumies kertoi poliisille tekonsa syistä: "Hetkellinen, tyhmä päähänpisto"

Poliisi on kuulustellut Lahden turvapaikanhakijoiden vastaisessa mielenosoituksessa Ku Klux Klan -asuun pukeutunutta miestä. Epäilty kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Kotimaa
Noin kymmenen ihmistä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa.
Joitain kymmeniä ihmisiä osoitti mieltään turvapaikanhakijoiden tuloa vastaan Hennalan ex-varuskunnan portilla Lahdessa 24. syyskuuta.Heikki Ahonen / Yle

Hämeen poliisi on saanut kiinni Lahden Hennalassa valkoiseen kaapuun pukeutuneen miehen. Mies oli pukeutunut Ku Klux Klan -henkiseen valkoiseen kaapuun, kun ensimmäiset turvapaikanhakijoiden bussit saapuivat hätämajoituskeskukseen viime viikolla.

Poliisi on kuulustellut epäiltyä. Häntä epäillään julkisesta kehottamisesta rikokseen ja Suomen lipun häpäisemisestä. Poliisi tutkii myös, onko syytä epäillä rikosta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Epäilty on 19-vuotias päijäthämäläismies. Hän on kertonut poliisille teon olleen "hetkellinen, tyhmä päähänpisto". Hän oli mennyt Hennalaan hätämajoituskeskuksen porteille kertomansa mukaan kaverin ehdotuksesta.

Tarvikkeet asuunsa hän hankki aiemmin samana iltana paikallisesta kaupasta.

Epäilty on kiistänyt ammuskelleensa ilotulitteita, heittäneensä kiviä tai syyllistyneensä mihinkään rikokseen.

Turvapaikanharkijoita kuljettanutta linja-autoa vastaan ammuttiin viime torstain ja perjantain välisenä yönä ilotulitteita, ja paikalla olleita ihmisiä kohden heiteltiin kiviä.