1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Suomen Sisu rakentaa maakuntaorganisaatiota – tuorein piiri Keski-Pohjanmaalle

Kansallismieliseksi yhteistyöjärjestöksi itseään luonnehtiva Suomen Sisu perusti ensimmäisen piirijärjestönsä elokuun lopulla Pohjois-Pohjanmaalle. Sittemmin piirejä on perustettu kuusi lisää. Kansallisen yhdistyksen puheenjohtaja on kansanedustaja Olli Immonen (ps.). Järjestöllä on tällä hetkellä 1 250 hyväksyttyä jäsentä. Hakemuksia on noin 800.

Kuvakaappaus Suomen Sisun kotisivuilta. Kuva: Yle

Maanantaina Keski-Pohjanmaalla piiripäälliköksi nimitetty Mauri Peltokangas sanoo, että piiriä ei perustettu tämänhetkisen turvapaikkatilanteen vuoksi.

– Maahanmuutto on vain yksi teema muiden joukossa, sanoo Peltokangas, jonka mukaan vastaanottokeskuksia ei kuitenkaan saisi perustaa kuntalaisten mielipidettä kysymättä.

Julkisuudessa maahanmuuttovastaiseksi luonnehduttu järjestö toteaa tiistaisessa tiedotteessaan:"Laajamittaisten lyhyen ajan populaatiosiirtymien uhkaavan oikeudenmukaista hyvinvointiyhteiskuntaa."

Pohjois-Pohjanmaalle piirijärjestö perustettiin muutama viikko sitten. Syyskuulla perustettiin Satakunnan piiri, Evolla jokin aika sitten pidetyssä tilaisuudessa saivat omat piirijärjestönsä Etelä-Pohjanmaa, Pirkanmaa, Päijät-Häme sekä Kymenlaakso.

Suomen Sisun varapuheenjohtaja Teemu Lahtinen sanoo, että järjestöllä on 1 250 hyväksyttyä jäsentä. Lisäksi jonossa hakemuksien käsittelyä odottaa noin 800 henkeä.  Lahtisen mukaan järjestöä ei olla luomassa puolueorganisaatioksi.