1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. talous

Pohjolan Osuuspankki aloittaa yt-neuvottelut – "Järjestely ei vaikuta konttorien määrään"

Pohjolan Osuuspankki suunnittelee järjestelevänsä uudelleen asiakaspalvelun tuen toimintojaan tehostaakseen toimintaansa. Pankki aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka koskevat lähes koko pankin henkilöstöä.

talous
OP-Pohjolan tunnuksia pankin seinustalla.
Yle

Yhteistoimintaneuvottelut eivät koske OP-Private liiketoimintaa, eivätkä pankin omistamia Pohjolan OP Kiinteistökeskusta ja Lapin Isännöintikeskus Oy:tä.

Suunnitelman mukaan Pohjolan Osuuspankki hyödyntää jatkossa OP Ryhmän keskitettyjä tausta- ja tukipalveluita ja pankin omia vastaavia tausta- ja tukipalveluita supistettaisiin. Pankki perustelee yt-neuvotteluita tuotannollisilla syillä.

Suunniteltujen toimenpiteiden toteuttaminen voi johtaa enintään 14 henkilön irtisanomiseen toiminnan uudelleenjärjestelyyn liittyvistä syistä. Pankissa työskentelee 131 henkilöä.

– Muutokset toimintaympäristössä ja asiakaskäyttäytymisessä sekä finanssipalveluiden sähköistyminen edellyttävät uudistumista, toteaa Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtaja Keijo Posio mediatiedotteessa.

Pankilla on konttoreita eri puolilla Lappia. Pohjolan Osuuspankin toimitusjohtajan mukaan järjestely ei vaikuta konttoreiden määrään.

– Järjestely ei vaikuta konttoreiden määrään toimialueellamme vaan uudistamalla toimintatapojamme voimme tarjota asiantuntijapalveluitamme aktiivisemmin ja monikanavaisemmin asiakkaiden toiveita ja tarpeita vastaavalla tavalla, Posio sanoo tiedotteessa.

Lue seuraavaksi