Tampereen Multisillan hätämajoitus avataan loppuviikolla

Tyhjillään oleva Multisillan koulu otetaan hätämajoituskäyttöön todennäköisesti joko torstaina tai perjantaina.

turvapaikanhakijat
Multisillan koulurakennus.
Multisillan koulu on ollut tyhjillään vuoden alusta lähtien.Petri Aaltonen / Yle

Tampereen kaupunki on varustanut Multisillan entisen koulun tiloja siten, että sinne voidaan hätämajoittaa Tampereelle tulevia turvapaikanhakijoita loppuviikon aikana.

Tampereen kaupunki järjestää myös yleisötilaisuuden, jossa Multisillan alueen asukkailla on mahdollisuus kysyä asiantuntijoilta hätämajoittamiseen liittyviä kysymyksiä. Yleisötilaisuus järjestetään ensi viikon tiistaina 6.10.2015 kello 17.30-19.30 Multisillan seurakuntasalissa.

Yleisötilaisuudessa asukkaiden kysymyksiin ovat vastaamassa apulaispormestari Mikko Aaltonen sekä koordinaattori Marja Huttunen Tampereen kaupungilta sekä asiantuntijoita poliisista, Suomen Punaisesta Rististä ja Tampereen ev.lut.seurakunnilta.

Tampereen seudulla noin 800 turvapaikanhakijaa

Tampereelle on saapunut reilun kahden viikon aikana noin 800 turvapaikanhakijaa. Tampereen kaupungin, seurakuntien ja Suomen Punaisen Ristin järjestämissä hätämajoitustiloissa on majoitettuna yli 700 turvapaikanhakijaa. Noin sata turvapaikanhakijaa asuu kotimajoituksessa, useimmat aiemmin maahantulleiden muuttajien luona.

Turvapaikanhakijoita on Tampereen seudulla majoitettu Tampereen kaupungin järjestämiin hätämajoitustiloihin Kaupin sairaalaan ja Koukkuniemen Lehtelä-rakennukseen ja Hervantaan. Majoittujia on myös Ylöjärven seurakunnan Julkujärven leirikeskuksessa ja Kaivannon sairaalassa SPR:n tiloissa. Tämänhetkiset hätämajoitustilat ovat täynnä.

Tampereelle on viime perjantain jälkeen tullut reilut parikymmentä uutta turvapaikanhakijaa, kertoo rikoskomisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista. Tornion järjestelykeskuksesta ei tähän mennessä ole kuljetettu turvapaikanhakijoita Tampereen seudulle.

Tampereen hätämajoituskeskuksista saatetaan siirtää turvapaikanhakijoita Orivedelle. Orivedelle valmisteltavien majoitustilojen etuna on se, että ne ovat erillisiä asuntoja. Oriveden kaupunginhallitus päätti eilen, että Orivesi voi majoittaa noin 90 turvapaikanhakijaa tämän kuun lopussa tyhjenevään asuinkerrostaloon terveyskeskusta vastapäätä. Tavoitteena on, että tilat olisivat valmiit viikon päästä tiistaina.

Lempäälän Kuljun vanhan seurakuntatalon ottaminen hätämajoituskäyttöön on valmisteilla. Lempäälän kunnan tämänhetkisen arvion mukaan käyttöönotto ajankohtaistuu aikaisintaan ensi viikolla.