Taas frisbee ojassa ja päivä pilalla? – Ei hätää, kyllä Esa hoitaa

Oululainen Esa Lovikka viettää päivittäin tunteja vedessä, etsii frisbeegolf-kiekkoja ja palauttaa ne omistajilleen. Muutamassa vuodessa hän on pelastanut harrastajille tuhansia pelivälineitä.

ilmiöt
Esa Lovikka etsimässä frisbeekiekkoja Meri-Toppilan ojista
Ojasta kiekkoja kepillä tunnusteleva Esa on tuttu näky oululaisille frisbeegolfin harrastajille.

Oululainen Esa Lovikka viettää Meri-Toppilan frisbeegolfradalla lähes päivittäin monta tuntia kerrallaan. Kahluuhousuissa haavi kädessä hän kahlaa vedessä ja tunnustelee kepillä pohjaa etsien veteen lentäneitä kiekkoja.

Jos löytyneissä kiekoissa on yhteystiedot, Esa ottaa yhteyttä omistajiin ja palauttaa ne omistajilleen. Jos yhteystietoja ei ole, hän kuuluttaa omistajaa ylläpitämässään Facebook-ryhmässä.

Tämä on luonnonläheistä hommaa.

Esa Lovikka

– Vien kiekot kotiin, puhdistan ne liasta ja palautan omistajille. Muuten ne jäisi veteen, Lovikka toteaa.

Oululaisille harrastajille Lovikka on tuttu mies. Siksi kiekon päätyminen jorpakkoon ei heitä hirveästi harmitakaan, koska he luottavat siihen, että Esa hoitaa homman.

– Suurimmaksi osaksi porukka on tyytyväistä, kun viitsin hakea kiekot ja ilmoittelen vielä perään.

Kiekot maksavat uutena 15-20 euroa, ja käytettyinäkin niiden arvo on useita euroja. Siksi omistajat ovat mielissään saadessaan kadotetun kiekkonsa takaisin, ja maksavat Esalle pientä löytöpalkkiota.

Mies pitää kädessään löytökiekkoa
Lovikka on kerännyt neljän vuoden aikana noin 5000 kiekkoa.Yle

Lovikka on etsinyt kiekkoja neljän vuoden ajan, joista kaksi vuotta aktiivisesti. Tänä aikana hän laskee löytäneensä viitisen tuhatta kiekkoa. Meri-Toppilan frisbeegolfradalle hän saapuu pienellä säävarauksella joka päivä, ja viettää vedessä kolmesta kuuteen tuntia. Kiekkoja löytyy parikymmentä päivässä.

– Tämä on luonnonläheistä hommaa, jossa on oma rauha. Aika menee tässä tosi nopeasti, Lovikka kertoo harrastuksensa parhaista puolista.