1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilmiöt

Video: Yhteensä 600 vuotta kauneutta kisaa Lucia-mummon tittelistä – "Fantastista, että meitä muistetaan"

Lucia tuo valkoisine vaatteineen ja kynttiläkruunuineen valoa talven pimeyteen. Lucia-mummotempaus puolestaan tuo iloa ja piristystä vanhusten arkeen. Videolla 80- ja 90-vuotiaat Lucia-kandidaatit kertovat ajatuksiaan.

ilmiöt
Kuvassa vanhus on kampaajalla.

Lucia-neitojen valinta on pian edessä useassa koulussa ja kaupungissa. Kokkolassa haluttiin ilahduttaa vanhuksia, minkä vuoksi kaupungissa etsitään tällä kertaa myös Lucia-mummoa.

Mukaan leikkimieliseen kisaan on lähtenyt seitsemän vanhusta, joita voi äänestää marraskuusta alkaen Kokkola-lehdessä. Ehdokkaat ovat 83–93-vuotiaita, joten yhteensä kauneutta on mukana yli 600 vuoden verran.

– Tuntuu uskomattomalta! Ei minua ole juuri koskaan ehostettu. Olen ollut aina niin luonnollinen. Tämä tuntuu kyllä jollakin tavalla ihan mukavalta.

– Enhän minä edes tunne sinua, kun olet niin hienon näköinen. Näytät 10–20 vuotta nuoremmalta, Lucia-mummoehdokkaat kommentoivat hemmottelupäivän tuloksia.

Idean kaupunkiin toi Mirka Harju, joka on aikaisemminkin ilahduttanut vanhuksia. Viimeksi hän järjesti 100-vuotiaille villasukkatempauksen. Luciamummo-tempaus järjestetään talkoovoimin, ja mukana on useita kokkolalaisyrityksiä sekä -opiskelijoita.

Katso videolta lisää ehdokkaiden ajatuksia tempauksesta sekä heille järjestetystä hemmottelu- ja kuvauspäivästä.

Lue seuraavaksi